Як зробити вино з червоного винограду / depositphotos.com

Вино з червоного винограду - улюблений напій не тільки жінок, але і чоловіків. У магазинах можна знайти величезну кількість різних видів такого вина, але навіщо, якщо приготувати його вдома також не складе труднощів. УНІАН розповість, як виробляється червоне вино в домашніх умовах.

Раніше ми говорили про те, як приготувати вино з яблук з дріжджами, малиною і лимоном.

Вино з винограду Ізабелла - рецепт

  • виноград - 15 кг;
  • цукор за смаком;
  • вода.

Виноград перебрати, розчавити руками або пресом. Отриману суміш залишити на 3-4 дні, періодично помішуючи. Процідити через марлю, віджати сік і спробувати. Якщо вийшов занадто кислим, то додати 500 мл води на 1 л соку. Перелити сік в бутель на 2\3, додати половину цукру (100-150 г на 1 л соку), надіти на шийку пляшки гумову рукавичку з отвором в одному з пальців і залишити в темному прохолодному місці на 3-5 днів.

Відео дня

Через деякий час зцідити 0.5 л соку, додати цукор і перелити назад в бутель. Через 3-5 днів всипати цукор, що залишився і залишити бродити на 1-2 місяці. Коли рукавичка спаде, а вино посвітлішає, акуратно перелити його в іншу ємність, залишивши осад в бутлі. Закупорити пляшку і зберігати в темному прохолодному місці 3-6 місяців. Після цього розлити по пляшках і дегустувати.

Простий рецепт вина з винограду червоних сортів

  • виноград - 10 кг;
  • цукор - 2.5-3 кг.

Виноград обірвати, пропустити через прес, викласти в ємність. Накрити її марлею і залишити при кімнатній температурі на 4-5 днів, не забуваючи помішувати 2 рази на добу. Процідити сік через друшляк в бутель, ягідну масу віджати. Додати в вино цукор, перемішати масу, надіти на горлечко пляшки рукавичку і залишити бродити на 2-3 тижні. Коли рукавичка спаде, перелити вино в чисту ємність, знімаючи з осаду, прибрати в прохолодне місце на 30 днів. Через кожні 10 днів потрібно переливати вино в чисті пляшки, знімаючи їх з осаду. Після закінчення цієї процедури, перелити вино в пляшки і витримувати в темному прохолодному місці 30 днів.

Найпростіше домашнє вино з водою

  • виноград - 5 кг;
  • цукор - 3 кг;
  • вода - 12 л.

Виноград перебрати, розчавити в емальованому посуді, накрити марлею і залишити на 3 дні, не забуваючи помішувати ягідну масу 2-3 рази на добу. Процідити, віджати сік, що утворився, в бутель, додати 1\3 цукру, перемішати, закрити водяним затвором і залишити бродити в теплому місці на 1-2 місяці. Раз на тиждень потрібно переливати вино в чистий посуд, знімаючи його з осаду.

У перші 10 днів додати в два заходи цукор, що залишився, кожен раз перемішуючи вино. Ще через тиждень розбавити виноградний сік водою і дочекатися завершення бродіння. Потім перелити вино в чисті пляшки і витримувати в темному прохолодному місці.

Вас також можуть зацікавити новини: