Рецепти охолоджуючої кави влітку / pinterest.ru

І ще одна, звичайно ж, під час вечірньої прогулянки. І нехай любителі чаю стверджують, що кава шкідлива для організму - ми знаємо кілька способів, як урізноманітнити кавові будні без шкоди для здоров'я, але з неймовірним задоволенням для душі і смакових рецепторів.

Кава гляссе з м'ятою і шоколадом

Кава гляссе / pinterest.ru
  • міцна свіжозварена кава - 300-350 мл;
  • гіркий шоколад - 30-50 гр;
  • м'ятний сироп або лікер - 3-4 ст. л;
  • вершкове морозиво - 1 кулька;
  • льод.

Варимо каву, поки вона гаряча, розчиняємо шоколад. Охолоджуємо, додаємо половину морозива, сироп або лікер і лід. Збиваємо масу в блендері. Подаємо, прикрашаючи морозивом, тертим шоколадом і гілочкою м'яти. Якщо є можливість, можна додати крижану крихту. 

Кавовий смузі з бананом

Як приготувати смузі / pinterest.ru
  • міцна свіжозварена кава - 250 мл;
  • банан - 1 шт;
  • знежирений йогурт без добавок - 250 мл;
  • кориця - на кінчику чайної ложки;
  • какао-порошок - 0.5 ст. л.

Перетворюємо банан в пюре, додаємо йогурт і збиваємо в блендері. З'єднуємо з кавою і ще раз збиваємо. В кінці насипаємо в суміш какао і корицю.

Відео дня

Літня кава - шикарний лавандовий раф

Лавандовий раф / pinterest.ru
  • вершки 11% жирності - 100 мл;
  • мелена кава - 1.5 ч. л;
  • вода - 100 мл;
  • цукор - 1 ч. л;
  • сухі квітки лаванди - 0.5 ч. л;
  • колотий лід.

Читайте такожДієтологи рекомендують: 5 рецептів легких літніх салатівЗаливаємо каву холодною водою і доводимо до кипіння, знімаємо з вогню. У кавомолці перебиваємо цукор і лаванду. Висипаємо все в каву і перемішуємо.

Вливаємо в каву вершки, нагріваємо до кипіння, але не кип 'ятим. Потім збиваємо масу міксером до утворення пишної піни, в кінці додаємо колотий лід. За бажанням можна прикрасити напій гілочкою лаванди.

Молочний кавовий коктейль з двома видами морозива

Смачний молочно-кавовий коктейль / pinterest.ru
  • міцна свіжозварена кава - 300 мл;
  • льод;
  • молоко - 1 стакан;
  • шоколадне морозиво - 1 склянка;
  • ванільне морозиво - 1 склянка;
  • кориця, цукор - за смаком.

Всі інгредієнти змішуємо в блендері, поки не вийде однорідна маса. Перед подачею зробіть "краст" - змочіть краю келиха і оберніть в суміші цукру і кориці. Можна подавати з ароматною випічкою.

Рецепт коктейлю з кавою і сиропом - охолоджуючий фраппе

Неймовірний фраппе / pinterest.ru
  • міцна свіжозварена кава - 200 мл;
  • колотий лід;
  • молоко - 70 мл;
  • сироп (будь-який. на ваш смак) - 1-2 чайних ложки.

Заварюємо каву і охолоджуємо її. Потім всі інгредієнти змішуємо в блендері. Якщо любите каву шарами, то можна змішувати молоко, лід і каву, а сироп налити окремо на дно келиха. Подаємо напій у високих прозорих келихах.

Кава з льодом і ромом - ямайський коктейль піратів

Ямайська кава з ромом / pinterest.ru
  • темний ром - 30 мл;
  • кавовий лікер - 30 мл;
  • збиті вершки;
  • чорна кава - 120 гр;
  • гілочка м'яти і лід.

У шейкері або в блендері змішуємо ром, лікер, каву і вершки. Проціджуємо і виливаємо у високий прозорий стакан, наповнений льодом. Прикрашаємо м'ятою.

Вас також може зацікавити: