Неймовірно смачний супчик із пухкими галушками зовсім нескладно приготувати вдома.
Домашній суп із галушками – це справжній хіт української кухні.
Вариться такий супчик недовго, а пишні й апетитні галушки збільшуються у розмірах і набухають у ньому прямо на очах. Страва виходить ситною й апетитною.
Загалом існує безліч варіацій цього супу. Головним компонентом є, звісно ж, галушки. Бульйон можна готувати з будь-якого м'яса. Також у суп входить стандартний набір овочів і зелень, а наявність крупи не обов'язкова.
Інгредієнти для галушок
Інгредієнти для супу
Спочатку потрібно зварити бульйон. Коли м'ясо трішки покипить, зібрати піну. Додати в бульйон 1 дрібно порізану цибулину. Після того, як м'ясо буде готове, вкинути картоплю й варити до готовності.
Тим часом можна зробити засмажку. Дрібно нарізати цибулю, моркву потерти на дрібній тертці. На розігріту сковорідку налити трішки олії та столову ложку вершкового масла. Обсмажити цибулю й моркву.
Паралельно робимо самі галушки. Для цього розбиваємо яйце в кілька ложок борошна, додаємо дрібку солі, вливаємо трохи води або молока й замішуємо густе тісто. Потім тісто слід скачати в кулю, від якої відщипувати шматочки тіста та опускати їх у суп. Робити це треба хвилин за 5-10 до закінчення варіння супу з галушками.
За 5 хвилин до готовності супу додати засмажку. Поперчити, посолити, додати спеції та зелень за смаком. Вимкнути вогонь, дати страві настоятися 10 хвилин. І можна подавати суп з галушками до столу, наприклад, із домашньою сметаною.
Інгредієнти для супу
Інгредієнти для тіста
Для начинки у галушки
Насамперед слід зварити курячий бульйон. Додати картоплю й посолити. А також тим часом зробити засмажку з моркви та цибулі.
Читайте такожНіжно-соковитий м’ясний пиріг: як приготувати смачну випічку
Вкинути до супу засмажку та галушки, варити 5-7 хвилин. Додати спеції. Вимкнути вогонь і додати до супу кріп.