Рецепт неймовірного м’ясного пирога / фото ua.depositphotos.com

М’ясний пиріг – неймовірно смачна й ситна домашня випічка, якою із задоволенням ласують як дорослі, так і діти.

Читайте такожНалисники з маком та яблуками: як приготувати смачну стравуНайчастіше його печуть у духовці, однак приготувати ніжний пиріг із соковитою м’ясною начинкою можна ще у мультиварці, а також на сковороді.

Тісто для нього може бути різним. Начинкою ж для таких пирогів найчастіше виступає обсмажений фарш, хоча іноді її роблять з рубаного м’яса. Аби урізноманітнити смак, начинку можна доповнити овочами, грибами або яйцями. А для більшої соковитості у неї додають трішки молока або ріпчастої цибулі.

Відео дня

Пиріг з м’ясом і картоплею

Для тіста

  • Борошно пшеничне - 380 г
  • Маргарин  - 100 г
  • Молоко - 180 мл
  • Сода - 0,5 ч. л.
  • Сіль - 1 ч. л.

Для начинки

  • Свинина (м'якоть) - 200 г
  • Картопля - 3-4 шт.
  • Цибуля - 1-2 шт.
  • Сіль, перець чорний мелений - за смаком
  • Кріп свіжий - 2 гілочки

Для змазування

  • Яйце - 1 шт.

Приготування тіста. Розтопити маргарин та охолодити. Влити у нього тепле молоко й підсипати трохи соди. Невеликими порціями почати підсипати борошно. Одночасно додати сіль.

Замісити тісто для пирога – воно має бути еластичним. Відставити поки тісто вбік, накривши харчовою плівкою.

Як приготувати смачний м’ясний пиріг / фото Shutterstock

Приготування начинки. Очистити картоплю, нарізати дрібними кубиками. Так само порізати свинину (трохи підморожену буде легше різати). Додати подрібнену цибулю і свіжий кріп. Посолити начинку. За бажанням можна ще додати мелений чорний перець. Перемішати всі інгредієнти.

Увімкнути духовку, розігріти її до 180°C.

Тісто для пирога розділити на дві нерівні частини (одна буде основою пирога, іншою – він буде накритий). Більшу частину розкачати в круглий пласт і викласти на деко. Розподілити по ньому м'ясну начинку.

Розкачати другу частину тіста, накрити нею начинку. Защипнути краї пирога, в центрі зробивши отвір.

Збити яйце, змастити поверхню пирога. Випікати його у розігрітій духовці 40-45 хвилин. Готовий м'ясний пиріг охолодити й подавати до столу.

Пиріг із листкового тіста з курятиною

  • Листкове тісто - 500 г (два пласти)
  • Куряче філе - 250 г
  • Твердий сир - 50 г
  • Морква - 1 шт.
  • Цибуля - 1 шт.
  • Кунжут - 1 ч.л.
  • Сіль, перець чорний мелений - за смаком
  • Рослинна олія - 1 ст.л.
  • Яйця - 0,5 шт.

Насамперед потрібно розморозити тісто, вийнявши його з морозилки приблизно за півтора години до приготування.

Куряче філе помити, обсушити й нарізати кубиками.

Читайте такожПишний омлет: як приготувати поживну страву на сніданокМоркву очистити й натерти на великій тертці. Цибулю очистити та нарізати дрібними кубиками. Твердий сир натерти на великій тертці.

На олії обсмажити куряче філе та моркву з цибулею протягом 7-10 хвилин. Посолити й поперчити за смаком. Знявши з плити, залишити начинку остигати.

Всипати до трохи охололої начинки тертий сир, перемішати.

Форму для духовки трохи змастити олією і викласти один шар тіста так, щоб утворилися бортики. Викласти на нього підготовлену начинку.

Зверху накрити другим шаром тіста, защипуючи краю з усіх боків. Виделкою наколоти тісто, змастити збитим яйцем. Посипати зверху кунжутом.

Випікати у попередньо розігрітій до 180°C духовці приблизно 30-40 хвилин. Готовий пиріг можна відразу подавати до столу навіть гарячим.

Інші рецепти, які можуть зацікавити: