Сирний суп із фрикадельками з ніжним вершковим смаком сподобається навіть тим, хто не любить другі страви. Страва виходить ситною і ароматною, а за бажанням у неї можна додати улюблені овочі, гриби або вермішель. Сир можна додати не тільки в юшку, а й у фарш - буде ще смачніше.
Сирний суп із фрикадельками та плавленим сиром
Інгредієнти:
- фарш - 500 г;
- картопля - 400 г;
- вода - 2,5 л;
- цибуля - 1 шт;
- морква - 1 шт;
- часник - 1 зубчик;
- лавровий лист - 1 шт;
- олія - 2 стіл. л.;
- сіль, перець за смаком;
- зелень за смаком.
Спочатку приготуйте фрикадельки. Якщо взяли цілі шматки м'яса, то пропустіть їх через м'ясорубку. Пропустіть часник через прес і додайте у фарш. Посоліть і поперчіть м'ясо, мокрими руками сформуйте кульки.
Помийте та почистіть овочі. Картоплю наріжте кубиками. Доведіть до кипіння воду. Покладіть у каструлю лавровий лист і викладіть фрикадельки. Варіть 10 хвилин, знімаючи пінку. Потім додайте картоплю і, за бажанням, вермішель або крупу, варіть ще 15 хвилин.
Моркву натріть на крупній тертці, а цибулину подрібніть. Розігрійте сковороду з олією. Смажте овочі 5-7 хвилин. У засмажку можна також додати улюблені овочі (порей, солодкий перець, броколі) або подрібнені гриби, якщо хочете приготувати сирний суп із фрикадельками та грибами.
Натріть сирки на крупній тертці та додайте в суп разом із засмажкою. Сир розчиниться швидше, якщо спочатку змішати його з мискою гарячого супу, а потім влити в каструлю.
Коли суп із фрикадельками сирний буде готовий, посоліть і поперчіть його за смаком, додайте рубану зелень і спеції. До нього добре підходить суміш італійських трав.