Рецепт збірної солянки / фото ua.depositphotos.com

Солянка - це дуже смачний суп з пряним і злегка кислуватим смаком і великою кількістю інгредієнтів. Густа м'ясна солянка містить багато делікатесів, кілька видів м'яса і маслини. Збірна солянка примітна тим, що в неї можна додати будь-які продукти з холодильника. 

Збірна м'ясна солянка

  • Свинина - 250 г.
  • Яловичина - 250 г.
  • Шинка - 150 г.
  • Молочні сосиски - 2-3 шт.
  • Копчений бекон - 100 г.
  • Цибуля ріпчаста - 2 шт.
  • Морквина - 1 шт.
  • Огірки квашені - 4-5 шт.
  • Томатна паста - 1 ст. л.
  • Лимон, оливки, маслини, сметана, зелень.
  • Лавровий лист, перець спеції.
Як готувати солянку / фото ua.depositphotos.com

Зварити бульйон з яловичини і свинини, додати в нього лавровий лист. Під час варіння знімати пінку. Покласти в бульйон моркву і очищену цибулину. Варити бульйон півтори години на слабкому вогні. 

Читайте такожАпетитна картопля в духовці: як приготувати ситну страву Шинку і бекон дрібно нарізати і обсмажити на олії до золотистого кольору. Другу цибулину подрібнити і обсмажити до м'якості, потім додати до неї огірки і тушкувати ще 5 хвилин. Потім покласти в зажарку томатну пасту, залити бульйоном, щоб він покрив овочі і тушкувати 10 хвилин під кришкою.

Прибрати з бульйону цибулину і моркву. М'ясо витягнути і остудити, зняти з кісточок і нарізати кубиками. Сосиски нарізати кубиками. Томатну заправку з цибулею і огірками покласти в бульйон, варити 10 хвилин після закипання, поперчити, додати всі м'ясні інгредієнти. Варити 10 хвилин.

Зняти каструлю з вогню, розлити солянку по тарілках. У кожну порцію додати нарізані кружечками маслини, скибочку лимони і ложку сметани. 

Грибна солянка

Рецепт грибної солянки / фото pinterest.com
  • Сушені гриби - 50 г.
  • Мариновані гриби - 300 г.
  • Свіжі печериці - 300 г.
  • Рослинна олія - 4-6 ст. л.
  • Цибуля - 2 шт.
  • Томатна паста - 2 ст. л.
  • Соєвий соус - 1 ст. л.
  • Оливки - 50 г.
  • Лимон для подачі.

Сушені гриби залийте гарячою водою і дозвольте їм розм'якнути. Злийте воду. Наріжте всі гриби великими шматочками. Печериці обсмажте в сковороді до золотистого кольору. Поставте каструлю з водою на плиту, покладіть туди все гриби. 

Лук наріжте півкільцями, підсмажте на олії до золотистого кольору. Додайте томатну пасту і тушкуйте кілька хвилин. Додайте в каструлю, доведіть до кипіння і варіть 5 хвилин. Додайте соєвий соус і нарізані оливки і зніміть солянку з вогню. Подавайте з часточками лимона.

Читайте також інші рецепти:

Читайте останні новини України та світу на каналі УНІАН в Telegram