Страви з кропиви дуже смачні та різноманітні – це можуть бути супи, випічка та навіть десерти.
Кропива - дуже корисна і популярна в українській кухні рослина. Ці дари природи навіть не потрібно купувати – інгредієнт для смачних страв росте повсюдно. Після приготування кропива втрачає ласощі, стає ніжною і злегка солодкуватою.
УНІАН підготував найкращі рецепти з кропивою для вас та вашої родини, а раніше ми говорили про те, які можна приготувати салати з бур'янів.
Яловичину відварити до готовності в 3 літрах води, періодично знімаючи піну. М'ясо вийняти з бульйону, нарізати і покласти в бульйон. Картоплю очистити і порізати кубиками, покласти в бульйон. Варити 30 хвилин. Моркву і цибулю дрібно нарізати і обсмажити на олії до готовності.
За 5 хвилин до готовності картоплі додати в суп смажену моркву з цибулею і рубану кропиву. Посолити і поперчити суп. Подавати щі з зеленню і сметаною.
Кропиву залити окропом на 2 хвилини і промити холодною водою. Яйця зварити круто і нарізати кубиком. Петрушку порубати, огірок нарізати кубиком. Часник подрібнити. Змішати всі інгредієнти і заправити салат сметаною. Посолити і поперчити.
Читайте такожБез ГМО і консервантів: 5 простих рецептів домашнього морозива
Кропиву на 3 хвилини опустити в окріп. Подрібнити блендером. У каструлі з товстим дном розігріти масло, патоку і мед до перших бульбашок, остудити. Змішати з борошном, розпушувачем і содою. Яйця добре збити, влити в тісто і додати кропиву. Все перемішати. Тісто розкласти в змащені маслом форми і випікати 40 хвилин при температурі в 170ºc.