Прості і смачні рецепти домашнього морозива / pinterest.ru

Магазинна продукція не вселяє довіри - у складі морозива можна побачити мало не всю таблицю Менделєєва, а ціна на більш-менш натуральні варіанти сильно кусається. Пропонуємо вашій увазі рецепти домашнього морозива зі знайомих і безпечних інгредієнтів.

Вершкове зі згущеним молоком

Вершкове морозиво зі згущеним молоком / pinterest.ru

Найпростіший і швидкий спосіб приготувати смачне і солодке морозиво вдома:

  • вершки для збивання -  200 гр;
  • згущене молоко - 100 гр.

Беремо холодні вершки і збиваємо їх міксером до стану крему. Потім з'єднуємо зі згущеним молоком. Викладаємо суміш в широку форму, рівняємо, накриваємо кришкою або плівкою і прибираємо в морозильну камеру на 3-5 годин.

Відео дня

Ванільний пломбір

Морозиво влітку своїми руками / pinterest.ru

Смак дитинства, знайомий багатьом. Ідеальний варіант, щоб охолодитися спекотним літнім днем і віддатися ностальгії:

  • молоко - 160 мл;
  • яєчні жовтки - 3 шт;
  • цукор - 150 гр;
  • вершки для збивання - 500 гр;
  • ванільний екстракт і гілочка м'яти.

Читайте такожЧудо-ягода: в чому користь і шкода чорної смородини і що з неї готуватиСтавимо молоко на повільний вогонь і злегка підігріваємо, не доводячи до кипіння. Окремо збиваємо жовтки з цукром. Не припиняючи збивати, вливаємо потроху молоко. Продовжуємо процес до тих пір, поки цукор не розчиниться повністю. 

Беремо каструлю, переливаємо в неї масу і ставимо на середній вогонь. Постійно помішуємо лопаткою, поки суміш не загусне. Стежимо за тим, щоб маса не перегрілася і не почала кипіти. Можна перевірити - проводимо по лопатці пальцем і, якщо залишився чорний слід, то знімаємо каструлю з вогню.

У ємність, яка за розміром більше каструлі, наливаємо холодну воду і ставимо каструлю туди. Помішуємо суміш лопаткою, охолоджуючи до кімнатної температури. В цей же час збиваємо міксером вершки до консистенції крему.

Через сито вливаємо вершки в остиглу масу. Додаємо екстракт ванілі і перемішуємо до однорідності. Викладаємо суміш в широку форму, накриваємо кришкою або плівкою, прибираємо в морозильну камеру на 3-4 години. Пам'ятайте - щогодини масу потрібно перемішувати, щоб вона залишалася однорідною.

Бананове

Морозиво без вершків і цукру / pinterest.ru

Низькокалорійне морозиво без додавання вершків і цукру - розкішні ласощі для тих, хто стежить за своєю фігурою:

  • банани - 3 шт;
  • молоко - 60 мл;
  • ванілін - на кінчику ножа.

Нарізаємо банани кружечками і кладемо в морозильну камеру на 2-3 години. Дістаємо заморожені фрукти і збиваємо їх блендером разом з молоком і ваніліном до однорідної маси. Викладаємо в широку форму, накриваємо кришкою або плівкою, знову прибираємо в морозилку на 1-2 години.

Шоколадне

Як зробити шоколадне морозиво вдома / pinterest.ru

Рецепт від іменитого шеф-кухаря - Джеймі Олівера. Гастрономічний феєрверк для справжніх гурманів:

  • гіркий шоколад - 100 гр;
  • молоко - 300 мл;
  • цукор - 85 гр;
  • яєчні жовтки - 3 шт;
  • вершки для збивання - 300 гр.

Розламуємо шоколад на невеликі шматочки, кладемо в каструлю і заливаємо молоком. Ставимо на середній вогонь і помішуємо лопаткою до тих пір, поки шоколад повністю не розчиниться. Охолоджуємо суміш. 

Паралельно збиваємо яйця з цукром до розчинення останнього. Помішуючи, вливаємо молочно-шоколадну суміш. Переливаємо масу в каструлю і ставимо на маленький вогонь. Продовжуємо помішувати до тих пір, поки маса не загусне. Ні в якому разі не кип'ятимо!

Беремо ємність, за розміром більшу, ніж каструля, наливаємо в неї холодну воду і ставимо каструлю туди. Помішуючи суміш всередині лопаткою, охолоджуємо її до кімнатної температури. Збиваємо вершки міксером до стану крему і з'єднуємо з молочно-шоколадною масою. 

Викладаємо морозиво у форму, накриваємо кришкою або плівкою і прибираємо в морозильну камеру на 3-4 години.

Кокосове з білим шоколадом

Оригінальний рецепт кососового морозива / pinterest.ru

Таке морозиво сподобається і дітям, і дорослим. На смак - як батончик з реклами, який дарує райську насолоду:

  • білий шоколад - 35 гр;
  • згущене молоко - 70 гр;
  • вершки будь-якої жирності - 50 гр;
  • вершки для збивання - 200 гр;
  • кокосова стружка - 100 гр.

Розтоплюємо шоколад на паровій бані або в мікрохвильовій печі і з'єднуємо зі згущеним молоком. Вливаємо 50 гр вершків і перемішуємо. Прибираємо суміш в холодильник.

Холодні вершки збиваємо міксером до консистенції крему, не зупиняючись, вливаємо тонкою цівкою шоколадну масу. Ще хвилину збиваємо.

Викладаємо масу в широку форму, накриваємо кришкою або плівкою і прибираємо в морозильну камеру на 1 годину. Потім дістаємо форму, змішуємо морозиво з кокосовою стружкою і знову прибираємо в морозилку на 3 години.

Вас також може зацікавити: