Страва з риби на Новий рік 2025 / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Гарячі страви з риби та морепродуктів будуть доречні на будь-якому святковому столі. Вони завжди виходять вишуканими і дуже корисними. Від шматочка делікатесу не відмовиться жоден гість, тому можна подавати кілька страв одразу.

Ми підкажемо, що приготувати на Новий рік 2025 з риби та морепродуктів, щоб вразити всіх рідних.

Відео дня

Запечена червона риба на Новий рік

Інгредієнти:

  • лосось - 600 г;
  • апельсин - 1 шт.;
  • мед - 1 стол. л.;
  • оливкова олія - 2 стол. л.;
  • сіль, спеції за смаком.

Лосось викладіть на деко, посипте сіллю і спецією для риби, полийте олією і змастіть медом. Апельсин наріжте кружечками та викладіть на рибу. Готуйте запечений лосось з апельсинами 25 хвилин при 180°. Подавайте з вершковим або медово-гірчичним соусом.

Фарширована риба на Новий рік

Інгредієнти:

  • риба - 1 кг;
  • ріпчаста цибуля - 1 шт.;
  • соняшникова олія - 1 стол. л.;
  • яйце - 1 шт.;
  • батон черствий - 80 г;
  • молоко - 50 г;
  • лавровий лист - 1 шт.;
  • сіль, перець, спеції за смаком.

Для фарширування добре підійдуть судак, щука і короп - у них щільна шкірка. Рибу очистіть від луски, плавників, нутрощів, промийте зсередини. Розріжте тушку на два шматки й акуратно зніміть шкіру за допомогою ножа. Виверніть її навиворіт і відріжте кінчик хвоста. Відкладіть шкіру вбік.

Для начинки відокремте рибне м'ясо від кісток. Цибулю наріжте дрібними кубиками й обсмажте на гарячій сковороді з олією до золотистого кольору. Черствий батон замочіть у молоці. Пропустіть через м'ясорубку м'ясо риби з батоном і цибулею, вбийте яйце, посоліть і приправте за смаком.

Рибну шкіру наповніть фаршем (зручно робити це, загорнувши в рулет за допомогою харчової плівки) і обсмажте по 2-3 хвилини з двох боків. Потім викладіть рибу в каструлю з водою і лавровим листом. Варіть приблизно 3 години після закипання.

Риба на Новий рік 2025 / фото ua.depositphotos.com

Хек у духовці в лимонному соусі

Інгредієнти:

  • філе хека - 350 г;
  • лимон - 0,5 шт.;
  • часник - 1 зубчик;
  • вершкове масло - 50 г;
  • петрушка - 3 гілочки;
  • сіль, перець, спеції за смаком.

Хека можна замінити на будь-яку іншу білу рибу. Духовку заздалегідь розігрійте до 190°. Зелень дрібно порубайте, часник пропустіть через прес, вершкове масло розтопіть у мікрохвильовій печі або на пару. Змішайте масло, часник, петрушку, лимонний сік, сіль і мелений перець.

Рибне філе викладіть у форму для запікання і полийте соусом. Готуйте 10 хвилин при 190°, потім 3 хвилини при 230°.

Запечені мідії із сирною шапочкою

Інгредієнти:

  • мідії в мушлях - 500 г;
  • часник - 2 зубч.;
  • вершкове масло - 30 г;
  • сир - 100 г;
  • сіль і перець за смаком.

Мідії розкрийте за допомогою ножа і видаліть одну стулку. Зріжте м'язи і шлунок. Викладіть морепродукти на деко з фольгою для запікання.

Масло розтопіть на водяній бані й остудіть. Натріть сир на дрібній тертці та змішайте з маслом. Додайте до начинки подрібнений часник. Викладіть на кожну мідію по ложці намазки. Запікайте страву 20 хвилин за 180°.

Вас також можуть зацікавити новини: