Закуски з риби на Новий рік / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Любителі морепродуктів обов'язково готують рибні закуски на Новий рік 2025. Смачні закусочні страви створять ідеальну атмосферу свята. А ці рецепти стануть вашими улюбленими з будь-якого приводу.

Відео дня

Яйця фаршировані печінкою тріски

Інгредієнти:

  • яйця - 6 шт.;
  • печінка тріски - 120 г;
  • зелень (петрушка, кріп) - 5 гілочок;
  • майонез - 2 чайн. л.

Яйця відваріть круто (10-12 хвилин) і остудіть. Розріжте вздовж на дві частини. Дістаньте жовтки і розімніть виделкою. Зелень помийте та дрібно наріжте. З печінки тріски злийте олію. Змішайте до однорідності печінку, жовтки, зелень, майонез. За бажанням посоліть і поперчіть. Наповніть начинкою половинки білків.

Хрусткі рибні палички

Інгредієнти:

  • філе хека - 400 г;
  • яйце - 1 шт.;
  • білий хліб - 150 г;
  • молоко - 50 мл;
  • панірувальні сухарі - 120 г;
  • вершкове масло - 40 г;
  • соняшникова олія - 1 стол. л.;
  • сіль, перець, спеції за смаком.

Хліб замочіть у молоці. Філе та хліб пропустіть через м'ясорубку. Додайте у фарш яйце, сіль, спеції та вершкове масло (для соковитості). Перемішайте до однорідності та поставте в холодильник на 15 хвилин.

Мокрими руками сформуйте вироби й обваляйте в панірувальних сухарях. Розігрійте на сковорідці олію й обсмажте рибні палички з хека по 3-5 хвилин з кожного боку.

Новорічні закуски з риби / фото pixabay.com

Лаваш із сьомгою та сиром

Інгредієнти:

  • лаваш - 2 шт.;
  • слабосолона сьомга - 250 г;
  • м'який вершковий сир - 200 г;
  • огірки - 0,5 шт.;
  • кріп - 5 гілочок;
  • листя салату - 100 г.

Сьомгу наріжте тонкими скибочками, огірок - тонкими кружечками, кріп подрібніть. Лаваш змастіть половиною сирного сиру і посипте зеленню. Розкладіть порване руками листя салату. Потім вистеліть ще одним лавашем. Змастіть рештою сиру і рівномірно викладіть рибу.

Загорніть страву в щільний рулет і покладіть у холодильник на 3-4 години. Наріжте лаваш на порційні шматки.

Рулет з оселедця з плавленим сирком

Інгредієнти:

  • слабосолений оселедець - 350 г;
  • плавлений сирок - 3 шт.;
  • оливки без кісточок - 30 г;
  • часник - 2 зубч.;
  • майонез - 30 г;
  • кріп - 20 г;
  • сіль, перець за смаком.

Оселедцеве філе розкладіть на дошці та застеліть плівкою, злегка відбийте молотком із двох боків. Плавлений сирок натріть на дрібній тертці, часник пропустіть через прес. Додайте майонез, рубаний кріп і дрібно нарізані оливки.

Викладіть філе на плівку і рівним шаром намажте начинку. Складіть оселедець навпіл і щільно загорніть. Покладіть рулет з оселедця в холодильник на 2 години та наріжте порційними шматками.

Вас також можуть зацікавити новини: