Меню на День святого Валентина / фото ua.depositphotos.com

День святого Валентина - дуже романтичне свято, на яке з нетерпінням чекають усі кохані. Найпростіший спосіб порадувати кохану людину - приготувати вишукану страву та повечеряти разом. Ми підібрали смачні гарячі страви на День святого Валентина, що не вимагають кулінарної майстерності і обов'язково сподобаються другій половинці.

Відео дня

Романтична яєчня

Інгредієнти:

  • сосиски - 2 шт.;
  • яйця - 2 шт.;
  • соняшникова олія - 1 стол. л.;
  • сіль, перець за смаком;
  • кетчуп, майонез для подачі.

Сосиски для рецепту вибирайте довгі. Розріжте кожну сосиску вздовж, але не до кінця. Залиште без розрізу приблизно 1 см. З двох половинок сосиски сформуйте серце і закріпіть знизу зубочисткою.

Обсмажте сосиски-серця на розігрітій з олією сковороді з одного боку. Потім переверніть на інший бік і вбийте усередину кожної сосиски по одному яйцю. Зменшіть вогонь та готуйте страву під закритою кришкою 7-8 хвилин. При подачі витягніть зубочистку і за бажанням прикрасьте яєчню кетчупом або майонезом.

Кава з прянощами

Інгредієнти:

  • кава мелена - 1 ч. л.;
  • вода - 100 мл;
  • перець запашний - за смаком;
  • імбир мелений - за смаком;
  • коріандр - за смаком;
  • кориця мелена - на смак;
  • розмарин - за смаком.

Потрібно заварити каву і додати в неї у рівних частинах всі прянощі. Нагріти напій, процідити і можна подавати каву коханій людині.

М'ясо по-королівськи

Інгредієнти:

  • свинина - 400 г;
  • печериці - 200 г;
  • картопля - 400 г;
  • цибуля ріпчаста - 150 г;
  • помідор - 200 г;
  • олія соняшникова - за смаком;
  • сіль, перець чорний мелений за смаком;
  • сир твердий - 200 г;
  • майонез - за смаком.

Наріжте порціями свинячу вирізку, відбийте, посоліть і поперчіть. Залиште на 30 хвилин маринуватися. Цибулю та помідори наріжте півкільцями, картоплю - тонкими часточками, а печериці - пластинками.

У глибоку форму для запікання влийте олію та викладіть шматочки м'яса. Змастіть майонезом і покладіть цибулю. Посоліть і поперчіть. Потім викладіть картоплю, спеції, майонез, гриби, майонез, помідор і знову майонез. Посипте запіканку тертим сиром і запейкайте близько 1 години в духовці при 180 °.

Що приготувати на 14 лютого / фото ua.depositphotos.com

Курка з часником у вершках

Інгредієнти:

  • курячі гомілки - 600 г;
  • вершки - 200 мл;
  • сіль, перець чорний мелений - за смаком;
  • часник - 3 зубчики;
  • соняшникова олія - 20 мл;
  • зелень - 10 г;
  • лавровий лист - 2 шт.

Курячі ніжки промийте, висушіть серветкою, посоліть і поперчіть за смаком. Розігрійте сковорідку з олією і покладіть гомілки. Обсмажуйте м'ясо на невеликому вогні по 20 хвилин з обох боків. Потім залийте курку водою і сликами, покладіть лавровий листок і подрібнений часник. Тушкуйте на невеликому вогні ще 15 хвилин. Готову страву прикрасьте рубаною зеленню.

Салат з копченою куркою, хурмою і сирними кульками

Інгредієнти:

  • копчена куряча грудка - 300 г;
  • хурма (середнього розміру) - 2 шт.;
  • листя салату - 1 великий пучок.

Для сирних кульок:

  • вершковий сир - 140 г;
  • мигдаль - 25 горішків;
  • петрушка - 4-5 маленьких гілочок.

Для заправки:

  • оливкова олія - 1,5-2 ст. л.;
  • сіль, чорний мелений перець - за смаком;
  • лимонний сік смаком.

Видалити у копченої курячої грудинки шкірку і відділити м'ясо від кістки. Хурму, листя салату і петрушку помити та просушити.

Гарячі страви на 14 лютого / фото pixabay.com

Копчене куряче філе і хурму нарізати на однакові кубики середнього розміру. Петрушку й мигдаль дрібно порубати. За бажанням мигдаль можна очистити від шкірки й обсмажити.

Листя салату порвати на довільні шматочки. Змішати в одній мисці листя салату, курку та хурму, додати сіль, чорний мелений перець й оливкову олію. Добре перемішати.

З'єднати подрібнені мигдаль і петрушку з вершковим сиром, ретельно перемішати.

На порційну тарілку викласти суміш салатного листя, курки і хурми. За допомогою двох чайних ложок сформувати з сирної маси невеликі кульки й розмістити їх поверх інших інгредієнтів на блюді. За бажанням можна трішки присипати салат свіжомеленим рожевим перцем.

Курячий рулет з персиками

Інгредієнти:

  • курка - 1 кг (4 шт.);
  • сир моцарелла - 150 г;
  • консервовані персики - 150 г або 4 шт.;
  • оливкова олія - 1 стол. л.;
  • сіль, перець за смаком.

Куряче філе розріжте вздовж волокон на широкі та тонкі частини. Відбийте м'ясо молотком із двох сторін (краще робити це через плівку). Натріть моцарелу на тертці, а персики наріжте кубиком. Змішайте сир та фрукти, посоліть і поперчіть.

На край кожної відбивної викладіть по 2 ложки начинки та загорніть у щільні рулетики. Закріпіть м'ясо зубочистками або міцною ниткою, викладіть на деко з пергаментом і змажте олією. Запікайте в розігрітій до 180° духовці. Після приготування зніміть з курячих рулетиків нитки та дістаньте зубочистки.

Вас також можуть зацікавити новини: