Як правильно варити холодець щоб він був прозорим / фото ua.depositphotos.com

Улюблений багатьма українцями м'ясний холодець виглядає набагато апетитніше, якщо бульйон буде прозорим, як сльоза. Така страва дуже красива в розрізі, в ній добре видно м'ясо і овочі. Навіть у досвідчених кулінарів холодець може вийти каламутним. Зазвичай це відбувається через поспіх. Ми перерахували кілька нюансів приготування ідеального прозорого холодцю.

Як варити холодець щоб був прозорим-7 порад

Щоб отримати апетитний прозорий бульйон, дотримуйтесь кількох правил при варінні бульйону. Ось що зробити, щоб холодець був прозорим:

  1. Замочіть м'ясо. Перед варінням м'яса залийте його холодною водою і залиште настоюватися на 3-5 годин. Потім ретельно його промийте і тільки потім заливайте водою для холодцю.
  2. Для ідеально прозорого холодцю з м'яса зніміть шкіру і зріжте великі ділянки жиру. Також бажано не класти трубчасті кістки.
  3. Злийте перший бульйон після закипання. Також промийте м'ясо і каструлю, в якій воно варилося, щоб змити зайвий білок. Потім залийте свіжу воду.
  4. Під час другого варіння обов'язково знімайте піну з холодцю шумівкою.
  5. Другий бульйон варіть на невеликому вогні. Це важлива порада про те, як зробити холодець прозорим. Бульйон не повинен інтенсивно вирувати. Не варто збільшувати вогонь, щоб швидше приготувати страву. Варіть холодець 5-7 годин.
  6. Додайте овочі та спеції вчасно. Цибулю, моркву і селеру кладуть в каструлю за годину до закінчення варіння, а сіль, перець горошком і лавровий лист - за півгодини.
  7. Після варіння процідіть бульйон через кілька шарів марлі. У миску для застигання викладіть нарізані шматочками м'ясо, овочі, яйця і зелень. Потім залийте процідженим бульйоном і залиште для охолодження.

Правильний холодець вариться довго, проте виходить апетитним і прозорим.

Відео дня

Як зробити каламутний холодець прозорим

Якщо під час варіння холодець став каламутним - додайте в гарячий бульйон сік половинки лимона. Він швидко освітлить рідину і при цьому не вплине на смак страви.

Ще одна хитрість, як освітлити каламутний холодець, - це додавання яєчного білку. На 2 л бульйону беруть 1 білок. Для освітлення процідіть бульйон від м'яса і доведіть до кипіння. Яєчний білок відокремте від жовтка і злегка збийте виделкою. Влийте білок в киплячу рідину при постійному помішуванні. Яєчні пластівці спливуть на поверхню разом з надлишками мутного білка. Зніміть варений білок шумівкою.

Вас також можуть зацікавити новини: