Компот із сухофруктів: 4 рецепта корисного осіннього напою

Смак компоту із сухофруктів залежить від інгредієнтів, які ви підібрали.

Такий напій найчастіше варять восени і взимку, так як в цю пору простіше знайти сушені фрукти. Компот можна готувати постійно і пити свіжий або ж заготовлювати на зиму. УНІАН розповість, які сухофрукти для компоту потрібні і поділиться простими рецептами напою.

Раніше ми говорили, як варити компот з обліпихи.

Компот з курагою і чорносливом

  • курага - 100 г;
  • чорнослив - 100 г;
  • Ізюм - 100 г;
  • яблука сушені - 100 г;
  • цукор - 150 г;
  • лимон - 0,5 шт;
  • ягоди малини (заморожені) - за бажанням;
  • вода - 1,5 л.

Підготувати інгредієнти для компоту, закип'ятити чайник. Гарячою водою залити сухофрукти на 1-2 хвилини, потім злити воду і ретельно промити фрукти. Викласти їх в каструлю, шматочками нарізати лимон. Додати цукор і ягоди малини (за бажанням). Залити окропом, варити на маленькому вогні 20-25 хвилин під кришкою. Після цього дати компоту настоятися близько години.

Компот з яблуками, абрикосами і грушами

  • суміш із сухофруктів (яблука, груші, абрикоси, чорнослив, вишня, персик, алича) - 200 г;
  • цукор - 120 г;
  • вода - 3 л.

Читайте такожЦвєтаєвський пиріг із різними начинками: як здивувати гостей і побалувати себеСухофрукти ретельно промити під проточною водою, викласти в каструлю і влити 3 літри води. Залишити на 4 години, щоб сухофрукти ввібрали в себе рідину. Поставити ємність з інгредієнтами на максимальний вогонь, довести до кипіння, потім зменшити вогонь і варити 10 хвилин.

Засипати цукор, перемішати, знову довести до кипіння. Вимкнути вогонь, накрити компот кришкою і дати настоятися до повного охолодження.

Узвар з прянощами

  • суміш сухофруктів (яблука, вишня, терен, шипшина та ін.) - 1 стакан;
  • імбир (корінь) - 2 см;
  • бадьян (зірочки) - 1-2 шт;
  • гвоздика - 2-3 шт;
  • запашний перець - 2-3 шт;
  • мед - 2-3 ст.л.

Промити сухофрукти і залити їх 1-1.5 л. води. Довести до кипіння, варити 30-40 хвилин, потім настоювати компот 2-3 години. Очистити і нарізати корінь імбиру. Спеції залити водою, довести до кипіння і варити 10 хвилин. В кінці процідити. Розчинити мед в тій воді, де варилися спеції. Процідити відвар із сухофруктів, влити в нього медову воду. Подавати напій гарячим.

Компот із сухофруктів з гарбузом

  • гарбуз - 1 шт;
  • суміш сухофруктів (яблука, груші, курага) - 250 гр;
  • шипшина - 60 гр;
  • паличка кориці - 1 шт;
  • цукор - за смаком.

М'якоть гарбуза нарізати невеликими кубиками, сухофрукти замочити в теплій воді. В окрему каструлю налити воду, поставити на вогонь, довести до кипіння. Покласти шипшину, варити 15 хвилин. Потім додати гарбуз, сухофрукти і паличку кориці. Варити 10 хвилин, потім всипати цукор і перемішати. Накрити компот кришкою і дати настоятися. 

Вас також може зацікавити: