Смак компоту із сухофруктів залежить від інгредієнтів, які ви підібрали.
Такий напій найчастіше варять восени і взимку, так як в цю пору простіше знайти сушені фрукти. Компот можна готувати постійно і пити свіжий або ж заготовлювати на зиму. УНІАН розповість, які сухофрукти для компоту потрібні і поділиться простими рецептами напою.
Раніше ми говорили, як варити компот з обліпихи.
Підготувати інгредієнти для компоту, закип'ятити чайник. Гарячою водою залити сухофрукти на 1-2 хвилини, потім злити воду і ретельно промити фрукти. Викласти їх в каструлю, шматочками нарізати лимон. Додати цукор і ягоди малини (за бажанням). Залити окропом, варити на маленькому вогні 20-25 хвилин під кришкою. Після цього дати компоту настоятися близько години.
Читайте такожЦвєтаєвський пиріг із різними начинками: як здивувати гостей і побалувати себе
Засипати цукор, перемішати, знову довести до кипіння. Вимкнути вогонь, накрити компот кришкою і дати настоятися до повного охолодження.
Промити сухофрукти і залити їх 1-1.5 л. води. Довести до кипіння, варити 30-40 хвилин, потім настоювати компот 2-3 години. Очистити і нарізати корінь імбиру. Спеції залити водою, довести до кипіння і варити 10 хвилин. В кінці процідити. Розчинити мед в тій воді, де варилися спеції. Процідити відвар із сухофруктів, влити в нього медову воду. Подавати напій гарячим.
М'якоть гарбуза нарізати невеликими кубиками, сухофрукти замочити в теплій воді. В окрему каструлю налити воду, поставити на вогонь, довести до кипіння. Покласти шипшину, варити 15 хвилин. Потім додати гарбуз, сухофрукти і паличку кориці. Варити 10 хвилин, потім всипати цукор і перемішати. Накрити компот кришкою і дати настоятися.
Вас також може зацікавити: