Мед - природне джерело вітамінів і корисний інгредієнт для випічки.
Унікальний продукт, який використовував у своїй лікувальній практиці сам Гіппократ. Він говорив, що вживати мед потрібно щодня, тому що він здатний зміцнити імунітет і наситити організм величезною кількістю корисних речовин.
Дієтолог-Нутриціолог Соломія Наум щодо меду каже:
Мед помилково вважають хорошою альтернативою цукру. Але це не так! В основному він складається з фруктози, а її надмірне вживання є шкідливим для здоров'я, тому що в організмі вона розщеплюється до глюкози, яка в свою чергу, при надлишку перетворюється в жир. Тобто ви будете набирати зайву вагу від меду так само, як від цукру. Надмірне вживання фруктози (а тобто меду) призводить до так званого "метаболічного синдрому" - збільшення маси вісцерального, внутрішнього жиру, зниження чутливості до інсуліну, як наслідок ожиріння, порушення роботи печінки, серцево-судинні захворювання. Особливо небезпечно і не здорово пити воду з медом натщесерце - це створює велике навантаження на підшлункову залозу.
Соломія вважає, що в день можна вживати не більше 1-2 ч.л в день. А влітку, якщо ви їсте багато ягід і фруктів, то від меду варто відмовитися взагалі. Якщо хочете підсолодити блюдо, використовуйте екстракт стевії.
Раніше ми складали добірку рецептів з яблуками, а зараз пропонуємо кілька страв з меду.
Десерт виходить невеликий: Висота - 6 см, діаметр - 12 см. Якщо хочете, щоб він був більше, збільшуйте кількість продуктів.
У ємність всипати 150 гр цукру, соду, розпушувач, яйця і мед. Збити міксером на максимальній потужності. Зробити "водяну баню", поставити на неї тісто і підігрівати, помішуючи ложкою. Робити так, поки маса не збільшиться в 2 рази. Потім зняти з вогню і дати охолонути.
Додати борошно і замісити тісто. Прибрати в холодильник на 3-4 години. Потім дістати і руками, підсипаючи борошно, розділити на 3 частини. Застелити деко пергаментом і на ньому сформувати 3 коржі діаметром 15 см. Розігріти духовку і випікати коржі 5 хвилин при 150°C. Зняти з пергаменту гарячими, інакше пристануть. Викласти на тарілку, обрізати края так, щоб вийшов рівний круг, а залишки відправити назад в духовку.
Читайте такожНайніжніші сирники: як приготувати пишні й апетитні смаколики
Перемазати все коржі кремом, поки він не охолов. Обрізки з духовки дістати, покришити і посипати ними торт. Остудити в кімнаті, прибрати в холодильник на 4-5 годин.
Вилити в ємність воду, додати мед, цукор, сіль і масло. Ретельно розмішати. Борошно змішати з содою, просіяти і з'єднати з медовою сумішшю. Перемішати віночком до стану однорідності. За консистенцією має нагадувати тісто для оладок, але більш рідке. За бажанням можна додати сухофрукти або горіхи
Розлити по формах на 2\3 висоти, випікати при 200°C близько 20 хв.
Яблука вимити, почистити і порізати на невеликі шматочки. Скропити лимонним соком і залишити. Яйця збити з цукром і ваніллю до густої піни, додати сіль і розтоплене масло, знову збити. Додати розпушувач, мед і борошно. Перемішати і викласти яблука. Знову ретельно перемішати, щоб рівномірно розподілити фрукти по тесту.
Форму для випічки змастити маслом, викласти тісто. Випікати при 200°C близько 30 хв.
У ємність вилити молоко, додати розтоплене масло, сметану, сіль. В окремому посуді змішати борошно з розпушувачем. До них потім додати рідкі інгредієнти. Накрити плівкою і дати настоятися 10-15 хвилин.
Читайте такожСтрави з сиру: 5 простих і смачних рецептів
Нарізати рулет під кутом, обсмажити кожен шматочок на маслі з двох сторін. Потім викласти на паперовий рушник, щоб прибрати зайве масло. З однієї частини тіста виходить приблизно 12 штук пахлави.
Для сиропу закип'ятити склянку води зі склянкою цукру, потім додати мед. Занурювати пахлаву по черзі в сироп і викладати на блюдо. За бажанням в кінці можна посипати горіхами.
Вас також може зацікавити: