Страви з яблуками / фото depositphotos

У серпні починається сезон перших яблук. Цього місяця збирають перший урожай стиглих фруктів. Зберігаються яблука недовго, так що варто приготувати з них яскраву закуску або ароматну випічку. Цей фрукт прекрасно поєднується з куркою, овочами та іншими фруктами. З яблук також роблять заготовки на зиму.

19 серпня християни відсвяткують Яблучний Спас. Це хороший привід згадати прості і смачні рецепти з яблуками і підготуватися до святкування. Раніше УНІАН розповідав, які апетитні страви з сиру можна приготувати вдома.

Повидло з яблук рецепт / фото ua.depositphotos.com

Яблучне повидло

  • Кислі яблука - 2,5 кг.
  • Цукор - 1,5 кг.

Яблука помити і почистити, видалити насіння. Викласти на деко і поставити в заздалегідь розігріту до 180 градусів духовку на 20 хвилин. Запечені яблука подрібнити в блендері і пропустити через сито. Перекласти пюре в каструлю і всипати весь цукор. Варити на сильному вогні приблизно 30 хвилин. Якщо повидло відстає від стінок каструлі і не розтікається, значить воно готове.

Відео дня

Яблучні оладки

  • Цукор - 3 ст. л.
  • Яблуко - 3 шт.
  • Яйця - 2 шт.
  • Ванілін - щіпка.
  • Сіль - щіпка.
  • Пшеничне борошно - 1 стакан.
  • Сода на кінчику ножа.

Яблука очистити від шкірки і насіння. Натерти на крупній тертці або в блендері. Змішати яблука з цукром і яйцями. Додати ваніль і соду. Поступово вмішати муку. Розігріти сковороду з олією і обсмажувати оладки кілька хвилин з двох сторін.

Курячі грудки з яблуком

  • Курячі грудки - 3 шт.
  • Велике яблуко - 1 шт.
  • Курячий бульйон - 1 ст.
  • Чорнослив - 150 г.
  • Гірчиця в зернах - 2 ст. л.
  • Вершки 20 % - 100 г.
  • Цибуля - 1 шт.
  • Олія для смаження.

Яблуко очистити від шкірки і насіння. Цибулю і яблуко порізати і обсмажити на сковороді до м'якості. Додати бульйон, нарізаний чорнослив і гірчицю. Тушкувати 5 хвилин. Крупно порізати курячу грудку і покласти в сковороду. Тушкувати під кришкою 15 хвилин. Влити в блюдо вершки, посолити і поперчити, за смаком додати зелень. Вимкнути вогонь і залишити під кришкою на 5 хвилин.

Пончики з яблуками

  • Яблука - 4 шт.
  • Молоко - 0,5 ст.
  • Кефір - 0,5 ст.
  • Дріжджі живі 50 г.
  • Цукор - 150 г.
  • Яйця - 1 шт.
  • Борошно - 400 г.

Читайте такожСоковитий ароматний шашлик: 5 рецептів улюбленої страви, поради щодо вибору м яса і видів маринадуМолоко і кефір змішати і підігріти до кімнатної температури. Вмішати в молочну суміш дріжджі. Вбити яйце і ложку цукру. Перемішати тісто і влити олію. Поступово всипати борошно і замісити м'яке тісто. Залишити тісто на годину. Яблука натерти на крупній тертці і змішати з іншим цукром.

Тісто розділити на однакові шматки і розкачати в кульки. Кожен пончик наповнити яблучною начинкою і защипнути. Сформовані пончики залишити на 10 хвилин і обсмажити в сковороді з великою кількістю олії. Готові пончики викласти на серветку, щоб стік жир.

Салат з яблуком і шинкою

  • Морква - 2 шт.
  • Шинка - 300 г.
  • Свіжий огірок - 2 шт.
  • Яблуко - 1 шт.
  • Консервований горошок - 250 г.
  • Майонез.

Моркву відварити до готовності (30 хвилин), остудити і очистити. Шинку, огірки, очищені яблука і моркву нарізати кубиками. Перемішати інгредієнти, додати горошок, посолити і заправити майонезом.

Читайте також інші рецепти: