У серпні починається сезон перших яблук. Цього місяця збирають перший урожай стиглих фруктів. Зберігаються яблука недовго, так що варто приготувати з них яскраву закуску або ароматну випічку. Цей фрукт прекрасно поєднується з куркою, овочами та іншими фруктами. З яблук також роблять заготовки на зиму.
19 серпня християни відсвяткують Яблучний Спас. Це хороший привід згадати прості і смачні рецепти з яблуками і підготуватися до святкування. Раніше УНІАН розповідав, які апетитні страви з сиру можна приготувати вдома.
Яблучне повидло
- Кислі яблука - 2,5 кг.
- Цукор - 1,5 кг.
Яблука помити і почистити, видалити насіння. Викласти на деко і поставити в заздалегідь розігріту до 180 градусів духовку на 20 хвилин. Запечені яблука подрібнити в блендері і пропустити через сито. Перекласти пюре в каструлю і всипати весь цукор. Варити на сильному вогні приблизно 30 хвилин. Якщо повидло відстає від стінок каструлі і не розтікається, значить воно готове.
Яблучні оладки
- Цукор - 3 ст. л.
- Яблуко - 3 шт.
- Яйця - 2 шт.
- Ванілін - щіпка.
- Сіль - щіпка.
- Пшеничне борошно - 1 стакан.
- Сода на кінчику ножа.
Яблука очистити від шкірки і насіння. Натерти на крупній тертці або в блендері. Змішати яблука з цукром і яйцями. Додати ваніль і соду. Поступово вмішати муку. Розігріти сковороду з олією і обсмажувати оладки кілька хвилин з двох сторін.
Курячі грудки з яблуком
- Курячі грудки - 3 шт.
- Велике яблуко - 1 шт.
- Курячий бульйон - 1 ст.
- Чорнослив - 150 г.
- Гірчиця в зернах - 2 ст. л.
- Вершки 20 % - 100 г.
- Цибуля - 1 шт.
- Олія для смаження.
Яблуко очистити від шкірки і насіння. Цибулю і яблуко порізати і обсмажити на сковороді до м'якості. Додати бульйон, нарізаний чорнослив і гірчицю. Тушкувати 5 хвилин. Крупно порізати курячу грудку і покласти в сковороду. Тушкувати під кришкою 15 хвилин. Влити в блюдо вершки, посолити і поперчити, за смаком додати зелень. Вимкнути вогонь і залишити під кришкою на 5 хвилин.
Пончики з яблуками
- Яблука - 4 шт.
- Молоко - 0,5 ст.
- Кефір - 0,5 ст.
- Дріжджі живі 50 г.
- Цукор - 150 г.
- Яйця - 1 шт.
- Борошно - 400 г.
Читайте такожСоковитий ароматний шашлик: 5 рецептів улюбленої страви, поради щодо вибору м яса і видів маринадуМолоко і кефір змішати і підігріти до кімнатної температури. Вмішати в молочну суміш дріжджі. Вбити яйце і ложку цукру. Перемішати тісто і влити олію. Поступово всипати борошно і замісити м'яке тісто. Залишити тісто на годину. Яблука натерти на крупній тертці і змішати з іншим цукром.
Тісто розділити на однакові шматки і розкачати в кульки. Кожен пончик наповнити яблучною начинкою і защипнути. Сформовані пончики залишити на 10 хвилин і обсмажити в сковороді з великою кількістю олії. Готові пончики викласти на серветку, щоб стік жир.
Салат з яблуком і шинкою
- Морква - 2 шт.
- Шинка - 300 г.
- Свіжий огірок - 2 шт.
- Яблуко - 1 шт.
- Консервований горошок - 250 г.
- Майонез.
Моркву відварити до готовності (30 хвилин), остудити і очистити. Шинку, огірки, очищені яблука і моркву нарізати кубиками. Перемішати інгредієнти, додати горошок, посолити і заправити майонезом.
Читайте також інші рецепти: