Що приготувати з сиру / фото ua.depositphotos.com

Багато господинь вибирають сир в якості начинки для випічки. Пончики, запіканки, вареники і сирники - всі ці страви неможливо уявити без м'якого і розсипчастого сиру. Ми розповімо, як за 15-20 хвилин приготувати ароматні ласощі, які сподобаються навіть тим, хто скептично ставиться до сирних продуктів.

Раніше ми розповідали про те, як приготувати апетитні чебуреки з сиром.

Класичні ліниві вареники

Рецепт класичних ледачих вареників / depositphotos.com
  • сир - 500 гр;
  • яйця - 1-2 шт;
  • цукор (за бажанням) - 2-3 ст. л;
  • борошно - 1-1.5 склянки;
  • масло вершкове - 3 ст.л;
  • сіль - щіпка;
  • сметана або джем.

Сир пропустити через м'ясорубку або сито, додати яйця, цукор, сіль і масло, всі інгредієнти перемішати. Просіяти борошно і з'єднати з сирною масою. Налити в каструлю воду і поставити на вогонь.

Читайте такожКоли гості на порозі: кращі рецепти страв на швидку руку до святаПосипати стіл борошном, тісто розрізати на дві частини. Кожну частину розкатати "ковбаскою" і нарізати маленькими прямокутниками або кружечками. Опустити шматочки тіста в підсолену киплячу воду, перемішати, зменшити вогонь і варити, поки вареники не спливуть. Потім дістати їх шумівкою, викласти на тарілку.

Подавати з вершковим маслом, сметаною або джемом.

Пишна запіканка за півгодини

Смачна і корисна запіканка / depositphotos.com
  • сир - 500 гр;
  • яйця - 5 шт;
  • цукор - 2 ст.л;
  • манна крупа - 5 ст.л.

Сир ретельно перемішати з яйцями. Додати цукор, знову перемішати. Додати манку і знову перемішати. Залишити масу, почекати 20 хвилин, поки вона настоїться. Суміш викласти у форму для запікання, випікати 30 хвилин при температурі 180°C.

Повітряний чізкейк

Чізкейк, який не додає зайвих кілограм / depositphotos.com
  • сир високої жирності - 500 гр;
  • яйця - 5 шт;
  • згущене молоко - 450 гр;
  • масло вершкове - 50 гр;
  • малинове варення - 50 гр.

Розбити яйця в чашу блендера, додати сир і згущене молоко. Включити блендер і збивати масу до однорідного стану. Форму для випічки змастити маслом, вилити сирну суміш. Поставити тісто в розігріту духовку і випікати 30 хвилин при температурі 180°C. Обернути форму фольгою зверху і випікати ще 30 хвилин. 

В кінці дістати десерт, перевернути його на блюдо, полити малиновим варенням і подати до столу. 

Сирні коржі з зеленню

Несолодке блюдо з сиру / depositphotos.com
  • сир 5 % - 200 гр;
  • сир твердий - 50 гр;
  • кріп - пучок;
  • часник - 0.5 зубчика;
  • яйця - 2 шт;
  • молоко - 50 мл;
  • борошно - 2 ст. л;
  • сода - 1\3 ч. л;
  • сіль - за смаком;
  • рослинна олія для смаження.

Змішати молоко, сир і соду. Якщо купили крупнозернистий сир, то його бажано перебити в блендері. Взяти велику миску, перекласти в неї масу, додати натертий сир і часник. Нарізати дрібно кріп - з'єднати з інгредієнтами в мисці. Додати яйця і сіль, перемішати. Всипати борошно і знову перемішати.

Отримане тісто розділити на дві частини. Сковороду змастити олією, викласти на неї одну частину в формі млинчика. Накрити кришкою і смажити на помірному вогні 4-5 хвилин. Перевернути корж і смажити ще 4-5 хвилин до утворення золотистого кольору. Так само точно вчинити і з другою частиною тесту.

Готові коржі викласти на тарілку і розрізати на 4 частини. 

Хачапурі по-аджарськи

Як приготувати хачапурі / depositphotos.com
  • сир - 150 гр;
  • сир твердий - 50 гр;
  • борошно пшеничне - 35 гр + для підсипки;
  • яйце - 1 шт;
  • сіль за смаком;
  • рослинна олія для смаження.

Взяти глибоку миску, висипати в неї сир. Посолити, розім'яти виделкою до однорідного стану. Сир натерти на крупній тертці, приблизно 40 гр додати в сир. Меншу частину залишити для подачі. Розбити яйце, білок відокремити від жовтка і додати в тісто. Жовток залишити для подачі. Ретельно перемішати масу, всипати борошно і знову перемішати. 

Зібрати тісто в кулю, потім посипати руки борошном і сформувати з тіста корж з загостреними краями. Товщина коржа - близько 2 см. Сковороду змастити маслом, розігріти і викласти на неї коржик. Смажити приблизно 3 хвилини до утворення золотистого кольору і скоринки, потім перевернути. Вирізати ложкою по центру коржа не наскрізний отвір для жовтка. Викласти жовток, корж посипати сиром. 

Накрити сковороду кришкою, зменшити вогонь і довести корж до готовності (приблизно 3-4 хвилини). Ви зрозумієте, що хачапурі готовий, коли сир розплавиться, а жовток трохи "схопиться", 

Вас також може зацікавити: