
Багато господинь вибирають сир як начинку для випічки. Пончики, запіканки, вареники та сирники - всі ці страви неможливо уявити без м'якого і розсипчастого сиру. Ми розповімо, як за 15-20 хвилин приготувати ароматні ласощі, які сподобаються навіть тим, хто скептично ставиться до сирних продуктів.
Раніше ми розповідали про те, як приготувати апетитні чебуреки з сиром.
- Класичні ліниві вареники
- Пишна запіканка за півгодини
- Повітряний чізкейк
- Сирні коржі із зеленню
- Хачапурі по-аджарськи
Класичні ліниві вареники

- сир - 500 гр;
- яйця - 1-2 шт;
- цукор (за бажанням) - 2-3 ст.л;
- борошно - 1-1.5 склянки;
- масло вершкове - 3 ст.л;
- сіль - щіпка;
- сметана або джем.
Сир пропустити через м'ясорубку або сито, додати яйця, цукор, сіль і олію, всі інгредієнти перемішати. Просіяти борошно і з'єднати з сирною масою. Налити в каструлю воду і поставити на вогонь.
Читайте такожКоли гості на порозі: прості і смачні святкові страви на швидку рукустіл борошном, тісто розрізати на дві частини. Кожну частину розкачати "ковбаскою" і нарізати маленькими прямокутниками або кружечками. Опустити шматочки тіста в підсолену киплячу воду, перемішати, зменшити вогонь і варити, поки вареники не спливуть. Потім дістати їх шумівкою, викласти на тарілку.
Подавати з вершковим маслом, сметаною або джемом.
Пишна запіканка за півгодини

- сир - 500 гр;
- яйця - 5 шт;
- цукор - 2 ст.л;
- манна крупа - 5 ст.л.
Сир ретельно перемішати з яйцями. Додати цукор, знову перемішати. Додати манку і знову перемішати. Залишити масу, почекати 20 хвилин, поки вона настоїться. Суміш викласти у форму для запікання, випікати 30 хвилин за температури 180°C.
Повітряний чізкейк

- сир високої жирності - 500 гр;
- яйця - 5 шт;
- згущене молоко - 450 гр;
- масло вершкове - 50 гр;
- малинове варення - 50 гр.
Розбити яйця в чашу блендера, додати сир і згущене молоко. Увімкнути блендер і збивати масу до однорідного стану. Форму для випічки змастити маслом, вилити сирну суміш. Поставити тісто в розігріту духовку і випікати 30 хвилин за температури 180°C. Обгорнути форму фольгою зверху і випікати ще 30 хвилин.
Наприкінці дістати десерт, перевернути його на блюдо, полити малиновим варенням і подати до столу.
Сирні коржі із зеленню

- сир 5 % - 200 гр;
- сир твердий - 50 гр;
- кріп - пучок;
- часник - 0.5 зубчика;
- яйця - 2 шт;
- молоко - 50 мл;
- борошно - 2 ст.л;
- сода - 1\3 ч.л;
- сіль - за смаком;
- рослинна олія для смаження.
Змішати молоко, сир і соду. Якщо купили грубозернистий сир, то його бажано перебити в блендері. Узяти велику миску, перекласти в неї масу, додати натертий сир і часник. Нарізати дрібно кріп - з'єднати з інгредієнтами в мисці. Додати яйця та сіль, перемішати. Всипати борошно і знову перемішати.
Отримане тісто розділити на дві частини. Сковороду змастити олією, викласти на неї одну частину у формі млинця. Накрити кришкою і смажити на помірному вогні 4-5 хвилин. Перевернути корж і смажити ще 4-5 хвилин до утворення золотистого кольору. Так само точно вчинити і з другою частиною тіста.
Готові коржі викласти на тарілку і розрізати на 4 частини.
Хачапурі по-аджарськи

- сир - 150 гр;
- сир твердий - 50 гр;
- борошно пшеничне - 35 гр + для підсипання;
- яйце - 1 шт;
- сіль за смаком;
- рослинна олія для смаження.
Узяти глибоку миску, висипати в неї сир. Посолити, розім'яти виделкою до однорідного стану. Сир натерти на крупній тертці, приблизно 40 гр додати в сир. Меншу частину залишити для подачі. Розбити яйце, білок відокремити від жовтка і додати в тісто. Жовток залишити для подачі. Ретельно перемішати масу, всипати борошно і знову перемішати.
Зібрати тісто в кулю, потім посипати руки борошном і сформувати з тіста корж із загостреними краями. Товщина коржа - близько 2 см. Сковорідку змастити олією, розігріти і викласти на неї корж. Смажити приблизно 3 хвилини до утворення золотистого кольору і скоринки, потім перевернути. Вирізати ложкою по центру коржа не наскрізний отвір для жовтка. Викласти жовток, корж посипати сиром.
Накрити сковорідку кришкою, зменшити вогонь і довести корж до готовності (приблизно 3-4 хвилини). Ви зрозумієте, що хачапурі готовий, коли сир розплавиться, а жовток трохи "схопиться",
Вас також може зацікавити: