Рецепт краффина / фото ua.depositphotos.com

Краффін - це незвичайний і модний десерт, гібрид маффіна (кексу) і круасана. Таку випічку часто готують в західних країнах на Великдень. Українці теж можуть замінити такою оригінальною випічкою звичні паски. Краффіни не потрібно покривати глазур'ю, щоб було видно ажурні завитки. Готуються вони з дріжджового тіста і шарів вершкового масла.

Краффін - традиційний рецепт

  • Молоко - 220 г.
  • Борошно - 700 г.
  • Яйця - 2 шт.
  • Яєчні жовтки - 4 шт.
  • Цукор - 80 г.
  • Ванільний цукор - 15 г.
  • Вершкове масло - 200 г.
  • Свіжі дріжджі - 40 г.
  • Сіль - 1 ч. л.
  • Ізюм, цукати за смаком.

Ізюм залити теплою водою. Можна залити коньяком, щоб було смачніше. Тепле молоко змішати з дріжджами і ложкою цукру. Залишити на 15 хвилин. На опарі повинна з'явитися шапочка. Яйця і жовтки збити міксером до густої піни. Розтопити половину масла. Другу половину масла залишити при кімнатній температурі.

Борошно просіяти в глибоку миску і зробити поглиблення в центрі. Вмішати в борошно активовані дріжджі, збиті яйця, розтоплене масло і сіль. Замішувати тісто 10 хвилин. Залишити тісто на 1 годину, щоб воно піднялося. Розділити тісто на 3 частини і скачати в кулі. Залишити на 15 хвилин.

Кожну частину тіста розкачати в тонкі пласт. Змастити пласт м'яким вершковим маслом, викласти родзинки і цукати. Згорнути в рулет. Розрізати рулет посередині майже до кінця. Одну частину рулету згорнути в спіраль. Другу частину загорнути зверху на першу. Викласти вироби в паперові форми для пасок і прибрати в тепле місце на годину.

Духовку розігріти до 200º. Випікати краффін 10 хвилин при 200º, потім 30 хвилин при 180º. Готовність тесту перевіряти зубочисткою. Чим менше краффін, тим швидше він випікається.

Вас також можуть зацікавити новини: