Львівський сирник - один з кулінарних символів міста. Цей ніжний десерт з родзинками і шоколадною глазур'ю закохує в себе з першого шматочка. Львівський сирник подають у кожному кафе та ресторані міста. Рецептом цього знаменитого десерту поділилася кондитер і суддя Мастершефу Ліза Глінська.
Головний секрет цього десерту - якісний сир і хороші молочні продукти. Якщо у вас є відповідні продукти вдома - ви зможете приготувати найніжніший львівський сирник, адже рецепт дуже простий.
Львівський сирник від Лізи Глинської
- Сир 9% жирності - 700 г.
- Яйця курячі - 3 шт.
- Жирна сметана - 2 ст. л.
- Цукор - 4 ст. л. з гіркою.
- Розтоплене вершкове масло - 50 г.
- Манна крупа - 1 ст. л.
- Цедра одного лимона.
- Світлі родзинки - 100 г.
- Солі.
Для глазурі:
- Молочний шоколад - 200 г.
- Рослинна олія - 20 г.
Протріть сир через сито, додайте сметану, розтоплене масло, манну крупу, сіль і цукор. Натріть туди цедру. Збийте сирну масу блендером.
Читайте такожСава Лібкін поділився фірмовим рецептом котлет з трьох видів м ясаЯйця протріть через сито і акуратно вмішайте в масу. Родзинки замочіть в теплій воді на кілька хвилин, просушіть паперовим рушником і також додайте в масу.
Форму для випікання змастіть вершковим маслом і покладіть пергамент. Викладіть сирну масу в форму, розрівняйте і накрийте пергаментом. Зверху на масу покладіть що-небудь важке.
Випікайте 30 хвилин при 180°. Потім приберіть вантаж і випікайте ще 15 хвилин.
Переверніть форму з сирником на дошку, зніміть пергамент і поставте в холодильник коли сирник охолоне. Залиште десерт в холодильнику мінімум на 5 годин.
Потім приготуйте глазур для сирника. Розтопіть шоколад з рослинною олією в мікрохвильовій печі. Покладіть сирник на решітку і полийте глазур'ю зверху і з боків. Приберіть в холодильник на 20 хвилин, щоб глазур застигла. Приємного апетиту!
Читайте інші рецепти на УНІАН: