Рецепт львівського сирника / фото ua.depositphotos.com

Львівський сирник - один з кулінарних символів міста. Цей ніжний десерт з родзинками і шоколадною глазур'ю закохує в себе з першого шматочка. Львівський сирник подають у кожному кафе та ресторані міста. Рецептом цього знаменитого десерту поділилася кондитер і суддя Мастершефу Ліза Глінська.

Головний секрет цього десерту - якісний сир і хороші молочні продукти. Якщо у вас є відповідні продукти вдома - ви зможете приготувати найніжніший львівський сирник, адже рецепт дуже простий.

Львівський сирник від Лізи Глинської

Традиційний львівський сирник / фото ua.depositphotos.com
  • Сир 9% жирності - 700 г.
  • Яйця курячі - 3 шт.
  • Жирна сметана - 2 ст. л.
  • Цукор - 4 ст. л. з гіркою.
  • Розтоплене вершкове масло - 50 г.
  • Манна крупа - 1 ст. л.
  • Цедра одного лимона.
  • Світлі родзинки - 100 г.
  • Солі.

Для глазурі:

Відео дня
  • Молочний шоколад - 200 г.
  • Рослинна олія - 20 г.

Протріть сир через сито, додайте сметану, розтоплене масло, манну крупу, сіль і цукор. Натріть туди цедру. Збийте сирну масу блендером. 
Читайте такожСава Лібкін поділився фірмовим рецептом котлет з трьох видів м ясаЯйця протріть через сито і акуратно вмішайте в масу. Родзинки замочіть в теплій воді на кілька хвилин, просушіть паперовим рушником і також додайте в масу. 

Форму для випікання змастіть вершковим маслом і покладіть пергамент. Викладіть сирну масу в форму, розрівняйте і накрийте пергаментом. Зверху на масу покладіть що-небудь важке. 

Випікайте 30 хвилин при 180°. Потім приберіть вантаж і випікайте ще 15 хвилин.

Переверніть форму з сирником на дошку, зніміть пергамент і поставте в холодильник коли сирник охолоне. Залиште десерт в холодильнику мінімум на 5 годин.

Потім приготуйте глазур для сирника. Розтопіть шоколад з рослинною олією в мікрохвильовій печі. Покладіть сирник на решітку і полийте глазур'ю зверху і з боків. Приберіть в холодильник на 20 хвилин, щоб глазур застигла. Приємного апетиту!

Читайте інші рецепти на УНІАН: