Оселедець під шубою - обов'язкова страва на будь-якому святковому столі.
Салат "Шуба" завжди асоціюється з новорічними святами - традиція готувати його напередодні зимових урочистостей передається з покоління в покоління.
УНІАН відкриє головні секрети смачного оселедця під шубою і розповість, як приготувати салат, який сподобається навіть досвідченим гурманам.
Читайте такожЯк приготувати домашні сосиски: з цим рецептом впорається будь-хто
На блюдо для салату викласти інгредієнти шарами: половина буряка, сьомга, половина моркви, картопля, оселедець, яєчні білки, морква, що залишилася, і буряк. Кожен шар потрібно змастити майонезом і посолити. Зверху прикрасити яєчними жовтками, майонезом, зеленою цибулею і ікрою.
Овочі та яйця відварити до готовності, потім картоплю, моркву і яблука нарізати кубиками. Яйця і ріпчасту цибулю подрібнити, філе оселедця розібрати на шматочки. На порційне блюдо викласти оселедець і цибулю, скропити яблучним оцтом. Змастити майонезом, викласти картоплю.
Додати шар яблук і моркви, знову полити майонезом. Останній шар - яйця, майонез і буряк. Прикрасити зеленою цибулею або петрушкою, поставити в холодильник на 2-3 години.
Овочі, не очищаючи, відварити до готовності. Яйця відварити вкруту. Покласти обробну дошку на стіл і застелити її харчовою плівкою. На неї зверху натерти буряк і розрівняти так, щоб вийшов прямокутник. Зверху викласти терту моркву, змастити майонезом.
Читайте такожАпетитна закуска з сала: справжні українські рецепти
Притримуючи плівку, згорнути рулет так, щоб плівка закривала його з усіх боків. Готовий рулет прибрати в холодильник на 2-3 години, перед подачею прикрасити зеленою цибулею.
Читайте також: