
Неможливо уявити українську кухню без ситного і ароматного сала. У кожної сім'ї є свій "робочий" рецепт такого частування гостей або на кожен день. Закуска з сала на скибочці хрусткого хліба - прекрасний ситний перекус або ідеальний початок трапези.
Готується вона дуже просто: досить пропустити через м'ясорубку потрібні інгредієнти. Закуски можна приготувати побільше і зберігати в банці в холодильнику, поки не прийде її золотий час.
Гостра закуска з сала з часником
Якщо ви не хочете робити блюдо гострим, замініть гострий перець на зелень.
- Сало свиняче - 600 г.
- Цибуля ріпчаста - 1 шт.
- Часник - 2 зубчики.
- Перець пекучий - 1 шт.
- Кріп - 2 ст. л.
- Сіль і перець за смаком.
- Молоко - 120 мл.
Сало прокрутити через м'ясорубку. Викласти сало в сковороду і підсмажити. Додати в сковороду дрібно порізану на четвертинки цибулю. Обсмажити цибулю до золотистого кольору і прибрати - вона потрібна тільки для запаху. Прибрати шкварки коли сало витопиться і влити в жир молоко.
Шкварки перемолоти через м'ясорубку і повернути в сковороду. У розтоплений жир з молоком додати дрібно нарізаний перець, кріп, видавлений через прес часник, посолити і поперчити. Після додавання всіх інгредієнтів тушкувати 2 хвилини і залишити для повного охолодження.

Закуска з сала "світлофор"
- Сало - 600 р.
- Желатин - 25 г.
- Вода - 200 мл.
- Хмелі-сунелі - 1,5 ч. л.
- Куркума - 2 ч. л.
- Паприка - 2 ч. л.
Читайте такожПісочне кільце з арахісом: смак дитинства в домашній духовціСало перемолоти в м'ясорубці. Желатин залити гарячою водою, перемішати і залишити до повного охолодження. Влити желатин до сала і перемішати. Розділити мелене сало на 3 частини. В одну з частин сала додати хмелі-сунелі, в другу куркуму, в третю паприку.
Викласти три маси в окремі контейнери і поставити в морозилку на 2 години.
Закуска з сала з зеленню за 5 хвилин
- Сало свіже - 1 кг.
- Часник - 6 зубчиків.
- Кріп - пучок.
- Петрушка - пучок.
- Перець чорний мелений - 1 ч. л.
- Червоний мелений перець - щіпка.
- Сіль за смаком.
Всі інгредієнти змішати в мисці і перемолоти на м'ясорубці. Поставити в холодильник на 2 години перед подачею.