Паска в мультиварці / фото ua.depositphotos.com

Великдень 2023 не обходиться без ароматних золотистих пасок. Якщо у вас немає духовки, але є мультиварка - приготувати пасхальну здобу все одно можна. Тісто для такої випічки залишають на підйом прямо в чаші мультиварки. Паска в мультиварці виходить широкою і невисокою, і дуже смачною.

Паска в мультиварці

Дріжджі беріть найсвіжіші, щоб тісто точно піднялося.

Інгредієнти для тіста:

Відео дня
  • борошно - 550 г;
  • цукор - 150 г;
  • яйця великі - 3 шт.;
  • вершкове масло - 100 г;
  • світлі родзинки - 150 г;
  • цукати - 120 г;
  • коньяк - 120 г;
  • щіпка ваніліну;
  • щіпка солі.

Інгредієнти для опари:

  • молоко або вершки - 200 мл;
  • борошно - 4 ст. л.;
  • цукор - 1 ст. л.;
  • сухі дріжджі - 8 г.

Підготуйте всі інгредієнти. Яйця і молоко мають бути кімнатної температури. Родзинки замочіть в гарячій воді на 10 хвилин, потім обсушіть і разом з цукатами обваляйте в борошні.

Для опари злегка підігріти молоко або вершки, змішати з дріжджами, борошном і цукром. Перемішати до однорідності і поставити ємність з опарою на 40 хвилин в тепле місце. За цей час опара має піднятися і покритися бульбашками.

Для тіста збити яйця з цукром, щіпками солі і ваніліну. Потім додати розтоплене вершкове масло. У яєчну суміш вмішати готову опару.

У тісто поступово вмішайте борошно. Спочатку замішуйте тісто ложкою, а коли воно стане занадто тугим - місіть руками. Тісто достатньо перемішати до однорідності, не вимішуйте занадто довго. 

Викладіть тісто в чашу мультиварки, змащену соняшниковою олією. Увімкніть режим "Мультиповар" і поставте температуру 30°. Залиште тісто підніматися на 1 годину. Якщо такого режиму немає, можна накрити чашу з тістом рушником і поставити в тепле місце.

Після того, як тісто піднялося і збільшилося в два рази, перекладіть його на присипаний борошном стіл. Вмішайте в тісто цукати, родзинки і ложку коньяку. Тісто перемісити до однорідності. 

Чашу мультиварки вимийте, обсушіть і знову змастіть олією. Викладіть в неї тісто і залиште для підйому на 30 хвилин в режимі "Мультіповар" або в теплому місці. Тісто збільшиться наполовину.

Після цього включите режим "Випічка" на 1 годину і 40 хвилин. Потім увімкніть режим "Підігрів" на 20 хвилин і відкрийте кришку мультиварки. Після цього випічка готова. Її верх виходить не рум'яним, а блідим. Але це не важливо, якщо ви будете наносити глазур для пасхи.

Вас також можуть зацікавити новини: