Борщ не червоний як виправити / фото ua.depositphotos.com

Всі українці погодяться, що немає національної страви смачнішої за борщ. У кожної родини є свій улюблений рецепт борщу. Але багато людей скаржаться, що іноді суп виходить оранжевого або блідо-рожевого кольору, навіть якщо його готують "як у бабусі". А все тому, що під час варіння господині непомітно для себе припускаються помилок, які впливають на колір страви. Ми розповімо, чому борщ не виходить червоним і як надати йому апетитний відтінок.

Чому червоний борщ втрачає колір - часті помилки 

За червоний колір юшки цьому супі відповідає буряк. Якщо борщ не червоний - проблема саме в цьому продукті. При приготуванні страви люди часто допускають помилки, які впливають на колір.

  • Неправильний сорт буряка. Для борщу вибирайте насичений за кольором, майже чорний буряк, який забарвлює руки при нарізанні. Такий овоч добре забарвить бульйон.
  • Занадто довго готуєте буряк. Якщо тушкувати буряк з іншими овочами більше 15 хвилин, то він втратить весь колір. Те ж саме буде, якщо занадто рано додати натертий буряк в борщ. Це найчастіша причина того, чому борщ світлішає. Спробуйте відварити буряк окремо, натерти і додати в борщ за кілька хвилин до закінчення варіння.
  • Буряк втрачає колір через інші овочі. Запам'ятайте, що якщо ви смажите буряк в сковорідці, то робити це потрібно окремо від інших овочів. Під впливом крохмалю і лужних компонентів моркви, цибулі або капусти буряк втрачає червоний пігмент. Ось чому ваш борщ помаранчевий, як смажені овочі.
  • Буряк пересушився. Щоб буряк забарвив борщ в червоний колір, він має бути соковитим. Якщо ж засмажка суха, то в ній не вистачить соку для красивого кольору бульйону. Буряк може бути пересушеним, якщо приготувати його сильно заздалегідь, або не помішувати під час смаження.
  • Не додали буряковий сік. Якщо борщ все ж ніяк не виходить червоним, то додайте за кілька хвилин до закінчення варіння буряковий сік. Для цього натріть половинку буряка на дрібній тертці і відіжміть сік в каструлю.

Досвідчені кухарі добре знають, чому червоний борщ втрачає колір. Для вирішення цієї проблеми вони радять після тушкування буряка скропити його ложкою лимонного соку або посипати ложкою цукру, а потім додавати в бульйон. Тоді страва гарантовано вийде красивою і апетитною.

Відео дня

Вас також можуть зацікавити новини: