Варення з кизилу швидко і просто / фото ua.depositphotos.com

Варення з кизилу - дуже смачні ласощі з багатим смаком. Це не тільки чудовий наповнювач для тортів, млинців і тістечок. Його також можна подавати як соус до м'яса. Спробуйте приготувати домашнє кизилове варення - рецепт дуже простий і обов'язково вийде з першого разу.

Просте варення з кизилу без кісточок

Інгредієнти:

  • кизил - 1 кг;
  • цукор - 500 г.

Перед тим, як зварити варення з кизилу, ретельно промийте ягоди і приберіть гнилі плоди. Висипте в каструлю з товстим дном і залийте водою. Варіть 30-40 хвилин. Потім дістаньте ягоди з води і дайте їм охолонути. Сам відвар не виливайте - він ще стане в нагоді.

Відео дня

Ще теплі ягоди перетріть через сито - кісточки легко відокремляться від м'якоті. Перекладіть кизилове пюре в каструлю і влийте відвар, у якому раніше варився кизил. Додайте цукор і, за бажанням, трохи меду для аромату. Доведіть суміш до кипіння і зменшіть вогонь до мінімального.

Готуйте варення 30 хвилин, знімаючи піну. Готовий десерт розкладіть по стерильних банках і закрийте обробленими кришками.

Варення з кизилу з цілими ягодами

Інгредієнти:

  • кизил - 600 г;
  • цукор - 700 г;
  • вода - 200 мл.

Ягоди ретельно промийте кілька разів. Приберіть м'яті та гнилі плоди. У каструлю з товстим дном всипте цукор і влийте воду. Доведіть цукровий сироп до кипіння і варіть на невеликому вогні 5 хвилин. У гарячу рідину викладіть кизил у сироп і почекайте до повного охолодження. Ідеально - залишити каструлю на ніч, щоб ягоди добре просочилися.

Остигле варення поверніть на вогонь і варіть 30-40 хвилин, поки ягоди не стануть повністю м'якими. Піну на поверхні знімайте шумівкою. Розлийте гаряче кизилове варення в стерилізовані банки та зберігайте в прохолодному місці.

Вас також можуть зацікавити новини: