Смачне малинова варення добре смакуватиме з чаєм, а також буде гарним доповненням до різної випічки.
Варення з малини є однією з найпопулярніших солодких заготовок на зиму. І не дарма, адже воно має неймовірний аромат, є дуже смачним, і що найважливіше – варення з малини має цілющі властивості.
Стиглу малину акуратно промити у великій ємності з водою, видалити все зайве, перебрати ягоди.
Читайте такожСонячні ласощі взимку: рецепти смачного варення з персиків
Засипати ягоди цукром і залишити приблизно на 8-9 годин. Як сплине вказаний час, трохи злити сік, що виділився, й покласти ємність на дуже маленький вогонь. Щойно цукор повністю розчинився, додати вогонь на максимум і варити протягом 7-10 хвилин. Вимкнути вогонь і залишити ягідно-цукрову масу остигати.
Охолоджене варення розкласти по простерилізованих банках та закатати кришками. Після двох тижнів малинове варення можна вживати в їжу.
Малину перебрати й перетерти через сито або блендером. Додати цукор, перемішати.
Перебрати та помити смородину, видалити залишки води. Перетерти з цукром.
Смородину покласти на середній вогонь і дати закипіти. Потім додати малину та варити 5 хвилин, помішуючи.
Готове малинове варення зі смородиною зняти з вогню й дати охолонути. Розкласти в стерилізовані банки і закатати.
Малину засипати цукром і залишити, щоб пустила сік. Яблука очистити від шкірки та нарізати невеликими скибочками.
Читайте такожСолодко-ароматне варення з черешні: рецепти ягідного смаколика на зиму
Додати яблука до малини. Вкинути корицю та гвоздику, залишити на 20 хвилин-1 годину, залежно від того, скільки часу є в розпорядженні.
Покласти варення на вогонь. Щойно воно закипить, додати ванільний цукор та імбир. Варити варення 20 хвилин, періодично знімаючи піну.
Коли варення буде готове, розкласти по стерильних банках і закрутити кришками.