Смачне варення з черешні - рецепт / фото ua.depositphotos.com

Дуже смачне й ароматне варення, приготовлене із черешні, – від такого просто складно відмовитися у холодний зимовий вечір. Особливо добре воно смакуватиме в поєднанні з ароматним чаєм.

До того ж солодке, насиченого смаку варення буде гарним наповненням для пиріжків, рогаликів, тістечок та іншої домашньої випічки.

Швидке варення з червоної черешні

  • Черешня - 2 кг
  • Цукор - 500 г

Читайте такожСолодко-п’янка вишнева наливка: рецепти смачного напою

Відео дня

Ягоди черешні перебрати та помити. Засипати цукром і залишити трохи постояти, щоб черешня пустила сік.

Покласти на вогонь, довести до кипіння, знімати піну.

Уварювати варення на маленькому вогні до потрібної консистенції. Готове варення розкласти по попередньо простерилізованих банках і закрутити на зиму.

Варення з білої черешні з лимоном

  • Черешня біла - 0,5 кг
  • Цукор - 0,5 кг
  • Лимон - 0,5 шт.
  • Коньяк - 50 мл
  • Вода - 100 мл

Ягоди помити та обсушити. Акуратно видалити з черешні кісточки, щоб ягода залишилася максимально цілою.

Покласти ягоди в миску й збризнути коньяком. Залишити на 1 годину.

Приготування цукрового сиропу. У невеликій каструльці залити цукор водою, покласти на вогонь, довести до кипіння і прокип'ятити на слабкому вогні 5 хвилин. У киплячий сироп додати черешню, проварити 1 хвилину і зняти з вогню. Залишити на 1 добу.

Як приготувати варення з черешні / фото gastronom.ru

Відправити варення на вогонь, довести до кипіння, додати нарізаний скибочками лимон, і варити 5 хвилин. Знову залишити на 1 добу.

Через добу покласти варенню на вогонь знову. Проварити 15 хвилин на невеликому вогні. Тим часом підготувати стерилізовані банки.

Розлити готове черешневе варення відразу по чистих банках. Закрутити або закатати гарячими кришками й закутайте у ковдри до повного охолодження.

Варення з жовтої черешні з горіхами

  • Черешня - 1 кг
  • Лимон - 1 шт.
  • Цукор - 1 кг
  • Вода - 250 мл
  • Волоські горіхи - 200 г
  • Кориця (за бажанням) - 0,5 ч. л.

Черешню вимити, трохи підсушити, вийняти кісточки. У кожну ягідку вкласти частину ядра волоського горіха. Можна так, щоб частина горіха була видна.

Читайте такожНеймовірно ніжне кокосове печиво: як приготувати ароматно-апетитний десерт

Воду вилити у каструлю, додати цукровий пісок і зварити сироп. Дати йому покипіти близько 3-5 хвилин. Зняти сироп з вогню, додати черешню, перемішати й дати сиропу повністю охолонути.

Покласти на невеликий вогонь, довести до кипіння, прокип'ятити 10 хвилин. Зняти з вогню, дати повністю охолонути.

Додати лимонну цедру (і корицю), покласти на невеликий вогонь, довести до кипіння, прокип'ятити 10 хвилин і відразу розкласти по стерилізованих банках.

Варення готове до вживання через 2-3 дні.