Найсмачніші мариновані білі гриби / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Білі гриби вважаються делікатесом. Поки триває грибний сезон, не пропустіть можливість закрити смачну консервацію на зиму. Мариновані білі гриби стануть чудовою закускою, начинкою для млинців або інгредієнтом для салату. А зі смаженою картоплею це просто смакота.

Пропонуємо готувати білі гриби на зиму з додаванням зерен гірчиці, кориці та спецій. Такі приправи додадуть закусці особливого пряного смаку.

Білі гриби мариновані з гірчицею

Інгредієнти:

Відео дня
  • білі гриби - 1 кг;
  • вода - 3 л;
  • цукор - 1 стол. л.;
  • сіль - 1 чайн. л.;
  • духмяний перець горошком - 10 шт.;
  • лавровий лист - 5 шт.;
  • гвоздика - 5 шт.;
  • насіння гірчиці - 20 г;
  • кориця - 5 г;
  • кардамон - 5 г;
  • насіння кропу - 10 г;
  • оцет 9% - 4 стол. л.

Зазначеної кількості інгредієнтів вистачить приблизно на 2 банки об'ємом 500 мл.

Білі гриби ретельно промийте, видаліть залишки бруду і трави. Наріжте великими шматочками. У каструлі закип'ятіть воду і викладіть гриби. Варіть 5 хвилин, відкиньте на друшляк і промийте під проточною водою. Знову влийте воду (1 л) у каструлю, додайте сіль і гриби. Варіть 20 хвилин, знімаючи піну.

Мариновані білі гриби - рецепт із прянощами / фото ua.depositphotos.com

В окремій ємності приготуйте маринад - змішайте 2 л води, сіль, цукор, лавровий лист, корицю, насіння кропу і гірчиці, кардамон, перець і гвоздику. Доведіть до кипіння і варіть 10 хвилин. У киплячий маринад перекладіть варені гриби. Готуйте на невеликому вогні 10 хвилин. За 3 хвилини до вимкнення додайте оцет у каструлю.

Банки для заготовок промийте гарячою водою і простерилізуйте в духовці або мікрохвильовці. Не забудьте також обробити кришки. Розкладіть гриби по стерильних банках, залийте маринадом і закатайте. Зберігайте консервацію в погребі або на балконі.

Вас також можуть зацікавити новини: