
Багато господинь щороку роблять консервовані огірки, але знайти найсмачніший і найвдаліший рецепт - завдання не з простих. Насправді, він давно відомий - шалені огірки на зиму з гірчицею можна закатати і забути про інші варіанти закуски.
Малосольні огірки з гірчицею і часником
Інгредієнти:
- Огірки свіжі - 10 кг
- Гірчиця суха - 0,5 склянки
- Кріп із парасольками - 400 г
- Часник - 2 головки
- Вишневе листя - 100 г (або стільки ж штук)
- Корінь хрону очищений - 1 шт
- Листя хрону - 2 шт
- Перець гіркий - 1 стручок
- Розсіл - 5 л
Для розсолу:
- Вода - 5 л
- Сіль - 300-400 г
Запам'ятовуйте, як робити такі огірки з гірчицею на зиму.
Огірки вимити, замочити в тазу з холодною водою на 6-8 годин. На дно банки, емальованої каструлі або ємності з нержавійки викласти листя, потім огірки, потім знову зелень і так, поки не скінчаться інгредієнти. Всипати гірчичний порошок, залити гарячим розсолом і закатати кришкою. Прибрати до повного охолодження під ковдру. Зберігати такі малосольні огірки можна в льосі або холодильнику.
Огірки з гірчицею в зернах
Інгредієнти на 1 л банку:
- Огірки - 0,5 кг огірків
- Парасолька кропу - 1 шт
- Лавровий лист - 1 шт
- Часник - 2 зубчики
- Гірчиця в зернах - 1 ч.л.
Для розсолу:
- Вода - 400 мл
- Цукор - 2 ст.л
- Оцет 9% - 2 ст.л
- Сіль - 1 ст.л
Запам'ятовуйте, як готувати огірки з гірчицею в зернах зі стерилізацією.
Огірки вимити, замочити на 6-8 годин у холодній воді. Потім у кожну банку укласти по парасольці кропу, кілька штук лаврового листка, зерна гірчиці та зубчики часнику. В огірків відрізати плодоніжку, наповнити овочами банки. У воді змішати сіль, цукор, оцет, довести розсіл до кипіння і залити ним огірки.
Дно великої каструлі застелити рушником, налити 1-2 літри води, поставити всередину банки і накрити кришками. Увімкнути плиту, довести воду до кипіння на слабкому вогні, стерилізувати банки 20 хвилин. Закатати огірки, прибрати в тепле місце до повного охолодження.