Українська аджика - рецепт Клопотенка / колаж УНІАН, скріншот YouTube

Багато господинь влітку і у вересні роблять заготовки на зиму. Однією з найпопулярніших закусок по праву вважається аджика - так приємно в сніг і холод відкрити заповітну баночку і потішити себе домашньою закускою. Шеф-кухар Євген Клопотенко поділився перевіреним рецептом і розповів, як робиться аджика з помідорів.

Домашня аджика - рецепт

Клопотенко пояснив, що інгредієнтів, перерахованих нижче, вистачить на півторалітрову банку. Підготовка не займе більше 20 хвилин, але на саме приготування знадобиться приблизно година.

Інгредієнти:

Відео дня
  • томати - 1,25 кг;
  • ріпчаста цибуля - 2 шт;
  • морква - 3 шт;
  • болгарський перець - 1.5 шт;
  • кислі яблука - 2 шт;
  • перець чилі - 3-4 шт;
  • часник - 2 головки;
  • соняшникова олія - 0.5 склянки;
  • оцет 9% - 0.5 склянки;
  • цукор - 100 гр;
  • сіль - 1.5 ст.л.

Запам'ятовуйте, як готується аджика на зиму - простий рецепт від шефа.

Усі овочі - 1,25 кг томатів, 2 ріпчасті цибулі, 3 морквини, півтора болгарських перці, 2 кислі яблука, 3-4 перці чилі і 2 головки часнику - гарненько вимийте і потім очистіть. Наріжте такими шматочками, щоб зручно було пропускати через м'ясорубку. Яблука, болгарський перець, моркву, цибулю, перець чилі та томати пропустіть через м'ясорубку на найдрібнішій насадці в каструлю, в якій будете варити аджику.

Додайте до подрібнених овочів 1,5 ст. л. солі, 0.5 склянки соняшникової олії, 100 г цукру і 0.5 склянки оцту. Варіть гостру аджику на невеликому вогні протягом приблизно години. За 10 хвилин до готовності додайте часник, попередньо пропустивши його через чеснокодавилку або натерши на дрібну тертку. Стерилізуйте банки і готову аджику розкладіть по них, закупорте кришками. Зберігайте банки з аджикою в прохолодному місці.

Вас також можуть зацікавити новини: