
Ці незвичайні обалденние огірки на зиму іноді ще називають мариновані огірки по-корейські. Вони виходять солодкі і хрусткі – але за рахунок перчика чилі в своєму складі цей рецепт маринованих огірків ще й порадує шанувальників по-східному гострої кухні.
На приготування в цілому йде близько трьох годин. Однак активно працювати ручками доведеться хвилин двадцять, а при належній вправності – і менше.
Інгредієнти:
- огірки: якщо крупненькі, то дві-три штуки, а якщо маленькі огірочки - то потрібно чотири;
- дев'ятивідсотковий оцет - три чайних ложки;
- один перець чилі;
- цукор - чайна ложка;
- сіль - дві-три чайних ложки;
- Спрайт - стакан стандартний (на 250 мл).
Як це все готувати:
- Огірки для цього рецепта зазвичай нарізають довгими тонкими смужками. Найзручніше це робити овочечисткою. Чилі дрібно рубають.
- Усі інгредієнти складають у глибоку ємність (банку, миску, тарілку) – щоб рідина згодом повністю покривала овочі.
- Останнім додають Спрайт - і прибирають ємність до холодильника приблизно на три години. Пробувати можна вже за пару годин.
Читайте також: