
Неймовірно смачні хрусткі огірочки виходять далеко не у кожної господині - дуже просто зіпсувати консервацію, якщо не знати перевіреного рецепта. УНІАН розповість, як зробити мариновані огірки з гірчицею, щоб взимку насолоджуватися пікантною закускою.
Огірки з сухою гірчицею на зиму без стерилізації
Інгредієнти:
- півтора кілограма огірків;
- три столові ложки солі;
- дві столові ложки гірчичного порошку;
- один лист хрону;
- два листя вишні;
- два листа чорної смородини;
- три зубчики часнику.
Для того щоб зробити чудові огірки з гірчицею на зиму, вам потрібно спочатку замочити огірки в холодній воді на ніч. Якщо тільки що зірвали овочі з грядки, то робити цього не потрібно, але при покупці в магазині - обов'язково. Далі - вимити банки з содою, викласти листя вишні, смородини і хрону, а також зубчики часнику. Потім розмістити в банках огірки, засипати їх сіллю, залити окропом. Накрити кришкою і настоювати два дні.
Після закінчення цього часу зняти плівку, яка утворюється в банці з огірками, вилити розсіл в каструлю і закип'ятити. Всипати гірчицю прямо в ємність з овочами, залити їх киплячим розсолом і відразу закрити кришками. Перевернути, залишити до повного охолодження, а потім прибрати хрусткі мариновані огірки з гірчицею в льох або комору.
Огірки на зиму з гірчицею і часником (з додаванням оцту)
Інгредієнти:
- два кілограми огірків;
- одна столова ложка сухої гірчиці;
- одна столова ложка горілки;
- пучок кропу;
- три зубчики часнику;
- лист хрону;
- лавровий лист;
- перець горошком;
- один солодкий перець;
- листя вишні та смородини;
- стакан цукру;
- стакан солі;
- стакан оцту.
Огірки вимити, перець, часник і зелень нарізати. Банки вимити з содою, викласти в петрушку, кріп, спеції і часник. Потім утрамбувати огірки, залити їх киплячою водою і накрити кришкою. Залишити на 20 хвилин, потім злити розсіл і ще раз залити огірки окропом.
Через 20 хвилин злити розсіл в каструлю, закип'ятити. Додати сіль і цукор, перемішати до повного розчинення сипучих. У кожну банку всипати 1 ст.л гірчиці, влити 1 ст. л горілки і залити киплячим розсолом. Закрити огірки з гірчицею і часником стерилізованими кришками, прибрати в темне місце до охолодження.
Мариновані огірки з французькою гірчицею на зиму
Інгредієнти:
- пів кілограма огірків;
- два зубчики часнику;
- лавровий лист;
- пів чайної ложки запашного перцю;
- одна столова ложка солі;
- дві столові ложки цукру;
- дві столові ложки оцту;
- одна столова ложка французької гірчиці.
Огірки замочити в холодній воді на 1 годину, зрізати плодоніжки. Вимити банки з содою, на дно викласти лаврове листя, перець горошок, подрібнений часник і перець, гірчицю. Розмістити огірки, всипати сіль, цукор, влити оцет. Залити окропом і накрити огірки кисло-солодкі з гірчицею кришкою. Поставити банки в каструлю, стерилізувати 5 хвилин. Закрити банки кришками, прибрати в темне прохолодне місце до повного охолодження.