Обалденние консервовані огірки - рецепти / ua.depositphotos.com

Неймовірно смачні хрусткі огірочки виходять далеко не у кожної господині - дуже просто зіпсувати консервацію, якщо не знати перевіреного рецепта. УНІАН розповість, як зробити мариновані огірки з гірчицею, щоб взимку насолоджуватися пікантною закускою.

Огірки з сухою гірчицею на зиму без стерилізації

Інгредієнти:

  • півтора кілограма огірків;
  • три столові ложки солі;
  • дві столові ложки гірчичного порошку;
  • один лист хрону;
  • два листя вишні;
  • два листа чорної смородини;
  • три зубчики часнику.

Для того щоб зробити чудові огірки з гірчицею на зиму, вам потрібно спочатку замочити огірки в холодній воді на ніч. Якщо тільки що зірвали овочі з грядки, то робити цього не потрібно, але при покупці в магазині - обов'язково. Далі - вимити банки з содою, викласти листя вишні, смородини і хрону, а також зубчики часнику. Потім розмістити в банках огірки, засипати їх сіллю, залити окропом. Накрити кришкою і настоювати два дні.

Відео дня

Після закінчення цього часу зняти плівку, яка утворюється в банці з огірками, вилити розсіл в каструлю і закип'ятити. Всипати гірчицю прямо в ємність з овочами, залити їх киплячим розсолом і відразу закрити кришками. Перевернути, залишити до повного охолодження, а потім прибрати хрусткі мариновані огірки з гірчицею в льох або комору.

Огірки на зиму з гірчицею і часником (з додаванням оцту)

Інгредієнти:

  • два кілограми огірків;
  • одна столова ложка сухої гірчиці;
  • одна столова ложка горілки;
  • пучок кропу;
  • три зубчики часнику;
  • лист хрону;
  • лавровий лист;
  • перець горошком;
  • один солодкий перець;
  • листя вишні та смородини;
  • стакан цукру;
  • стакан солі;
  • стакан оцту.

Огірки вимити, перець, часник і зелень нарізати. Банки вимити з содою, викласти в петрушку, кріп, спеції і часник. Потім утрамбувати огірки, залити їх киплячою водою і накрити кришкою. Залишити на 20 хвилин, потім злити розсіл і ще раз залити огірки окропом.

Через 20 хвилин злити розсіл в каструлю, закип'ятити. Додати сіль і цукор, перемішати до повного розчинення сипучих. У кожну банку всипати 1 ст.л гірчиці, влити 1 ст. л горілки і залити киплячим розсолом. Закрити огірки з гірчицею і часником стерилізованими кришками, прибрати в темне місце до охолодження.

Мариновані огірки з французькою гірчицею на зиму

Інгредієнти:

  • пів кілограма огірків;
  • два зубчики часнику;
  • лавровий лист;
  • пів чайної ложки запашного перцю;
  • одна столова ложка солі;
  • дві столові ложки цукру;
  • дві столові ложки оцту;
  • одна столова ложка французької гірчиці.

Огірки замочити в холодній воді на 1 годину, зрізати плодоніжки. Вимити банки з содою, на дно викласти лаврове листя, перець горошок, подрібнений часник і перець, гірчицю. Розмістити огірки, всипати сіль, цукор, влити оцет. Залити окропом і накрити огірки кисло-солодкі з гірчицею кришкою. Поставити банки в каструлю, стерилізувати 5 хвилин. Закрити банки кришками, прибрати в темне прохолодне місце до повного охолодження.

Вас також можуть зацікавити новини: