
Ароматна капуста Пелюстка - дуже смачна заготовка, яка готується з додаванням буряка. Закуска має незвичайний рожевий колір і схожа на пелюстки троянди. На будь-якому святковому столі її розмітають за хвилини. Буряк надає овочу насиченого солодкуватого смаку, а маринад додає прянощів.
Дізнайтеся, як готується класична капуста Пелюстка - рецепт дуже простий і містить знайомі кожному українцю інгредієнти. Ви не пошкодуєте, навіть якщо закриєте потрійну порцію.
Капуста Пелюстка з буряком - рецепт української класики
Для приготування краще брати не молоді, а старі качани - вони будуть найхрусткішими. А буряк вибирайте цукрових сортів.
Для банки об'ємом 3 літри вам знадобляться інгредієнти:
- невелика головка капусти;
- один буряк;
- три зубчики часнику.
Також підготуйте продукти для маринаду:
- літр води;
- чотири столові ложки цукру;
- три столові ложки оцту;
- дві столові ложки солі;
- дві столові ложки олії;
- п'ять горошин перцю;
- два лаврові листки.
Така капуста Пелюстка швидкого приготування готується дуже просто: нарізані овочі заливають розсолом і залишають маринуватися.
Качан потрібно промити і нарізати середніми квадратами. Буряк - тонкими півкільцями, часник дуже дрібно порубати. Якщо хочете зробити страву ароматнішою, можете попередньо запекти буряк у духовці.
Для маринаду закип'ятити воду і додати в неї всі інші інгредієнти. Капуста Пелюстка по-українськи перекладається в банці шарами з буряком і часником. Залийте овочі розсолом. Закрутіть кришкою і струсіть. Поставте страву в холодильник - уже за 3 доби овочі промаринуються і будуть готові до вживання.
Якщо вам до вподоби більш пікантна Пелюстка з буряком, можете додати гострий перець або збільшити кількість часнику.