Малосольні або консервовані огірки з гірчицею - в порошку або зернах, з оцтом або без - 5 рецептів, які потрібно встигнути спробувати.
Мариновані огірки - солодкі, хрусткі, з гірчицею - не поступаються традиційним рецептам із прянощами або кетчупом. Скажемо навіть більше - вони виходять більш хрусткими й ароматними. Спробуйте, і переконайтеся самі.
Більшість рецептів огірків із гірчицею в зернах готують без стерилізації, але стерилізовані готувати простіше.
Інгредієнти (на 1 л):
Помийте і намочіть огірки на 2 години.
Порада: у всіх рецептах маринування огірки слід замочувати у воді щонайменше на 2 години - овочі наситяться вологою і не будуть зморщуватися в маринаді.
Викладіть у банку кріп, цибулю, сіль, цукор, гірчицю. Овочі помийте, зріжте "попки" і також покладіть у банки. Додайте оцет, налийте окріп. Прикрийте кришками, поставте в каструлю. Налийте в неї гарячу воду - вона має доходити до плічок банок, поставте на вогонь. Дайте воді в каструлі закипіти. Простерилізуйте 5 хвилин, дістаньте і закатайте. Переверніть, укутайте, залиште, щоб повністю охололи.
Рецепт для тих, хто з якоїсь причини не любить стерилізації.
Інгредієнти (на 1 л):
Замочіть огірки, помийте. Покладіть у банку лист хрону, кріп, листя вишні та лавровий лист, часник і перець. Покладіть огірки, залийте окропом, залиште на 5 хвилин і злийте цю воду в каструлю. Огірки залийте іншим окропом і залиште на 5 хвилин. Покладіть у каструлю зі злитим окропом сіль, цукор, поставте на вогонь і закип'ятіть. Злийте воду з огірків, додайте оцет, гірчицю, залийте приготованим розсолом, закатайте. Переверніть банки на 20 хвилин, укутувати не потрібно.
Цей рецепт маринованих огірків - без оцту, замість нього йде лимонна кислота.
На 1 літрову банку:
Покладіть у банку перець, часник, гвоздику, листя смородини, вишні, кріп, лавровий лист. Укладіть огірки, залийте окропом на 5 хвилин і злийте воду з банок у каструлю. Всипте сіль, цукор, гірчицю, закип'ятіть і дайте прокипіти 2 хвилини. Додайте лимонну кислоту, перемішайте. Залийте розсолом огірки, закатайте. Переверніть, укутайте і залиште до повного охолодження.
З гірчицею виходять чудові не тільки мариновані, а й малосольні огірки. Вони будуть готові через 2 доби.
На 1 л:
Замочіть огірки, помийте і зріжте "попки". Покладіть у банку, зверху викладіть часник, нарізаний кріп, коріандр. З'єднайте воду і сіль, закип'ятіть, додайте гірчицю й оцет, перемішайте. Налийте в банку з огірками. Дайте охолонути, поставте в холодильник на 2 доби.
Такі огірки готуються без оцту і з гірчицею в зернах. Почекати доведеться 3 дні, але вони того варті.
На 1 л:
Покладіть у банку кріп, листя вишні, лавровий лист, часник, цибулю півкільцями. Зріжте "попки" в огірків, покладіть у банку, додайте перець соломкою. Покладіть гірчицю, коріандр, сіль і перець. Залийте в банку окріп, прикрийте кришкою і струсіть. Поставте в миску, залиште на 24 години, після поставте в холодильник ще на 2 доби.
Раніше ми розповідали, як готується квашена капуста - рецепт, який підкорить будь-кого.