Квашена капуста-рецепт без солі / фото ua.depositphotos.com

Хрустка і кислувата квашена капуста є улюбленою закускою багатьох українців. Ця страва не тільки смачна, але і вкрай корисна, хоча через високий вміст солі її можна не всім. Квашена капуста без солі зберігає всі корисні властивості закуски, але при цьому не викликає набряків і дозволена гіпертонікам.

Цей рецепт також стане в нагоді українцям за кордоном, які хочуть повторити улюблену закуску вдома, але бояться зіпсувати страву йодованою сіллю.

Квашена капуста без солі - користь і шкода

Квашена капуста багата вітамінами C, K і B, містить калій, селен, цинк, йод, залізо фосфор і безліч інших корисних мікроелементів. Загалом, ця закуска рекомендується всім прихильникам здорового харчування. В процесі квашення в страві з'являються корисні для кишечника бактерії. Після прийому антибіотиків порція кислої капусти допоможе відновити мікрофлору.

Відео дня

Квашена капуста без солі і цукру набагато корисніша за солону. Вона не шкодить ниркам і не підвищує артеріальний тиск, її можна їсти літнім людям. Заборонена така страва при гастриті, виразці, панкреатиті і коліті. Також вона може погіршити самопочуття при печії і метеоризмі.

Квашена капуста без солі-простий рецепт

Інгредієнти:

  • капуста - 1 кг;
  • морква - 150 г;
  • спеції за смаком.

Капусту для квашення краще вибирати стару, з щільно прилеглим листям. Капусту дрібно наріжте, а моркву натріть на крупній тертці. Змішайте два види овочів, гарненько розім'явши їх руками, щоб виділився сік.

На цьому етапі в страву можна покласти будь-які добавки або зелень. За бажанням можна приготувати квашену капусту без солі з журавлиною, яблуком, барбарисом, буряком або улюбленими прянощами.

Викладіть капусту в ємність, а зверху поставте гніт (наприклад, каструлю з водою). Саму ємність з капустою краще поставити в таз, оскільки з неї може виливатися сік.

Залиште заготовку при кімнатній температурі на 2-3 доби в затіненому місці. Після цього квашена капуста без солі готова. Покладіть закуску в банку і закрийте кришкою. Зберігайте в холодильнику або прохолодному темному приміщенні.

Вас також можуть зацікавити новини: