квашені помідори

Важко придумати закуску смачнішу, ніж соковиті квашені помідори. Водночас солоні та кислі томати чудово доповнюють будь-яку страву. Навіть велику 3-літрову банку консервації легко можна з'їсти за день. До того ж ферментовані овочі вкрай корисні для організму.

Багато кулінарів роблять закуску з гірчичним порошком. Для чого додають гірчицю в помідори, пояснюється так: вона надає томатам приємного пряного смаку, а також запобігає появі грибка і подовжує термін зберігання заготовки.

Прості квашені помідори - найкращий рецепт із гірчицею

Для квашення знадобиться набір пряних рослин - листя смородини, вишні та хрону. Якщо готуєте страву взимку і зелені немає, можна взяти пучок петрушки і сушені парасольки кропу.

Відео дня

Повний список інгредієнтів на банку об'ємом 3 літри:

  • 2,5 кілограма томатів;
  • 3 літри води;
  • 1 чайна ложка гірчиці в зернах;
  • 1 чайна ложка гірчичного порошку;
  • 5 зубчиків часнику;
  • пучок зелені;
  • 1 лавровий лист;
  • 3 столові ложки солі;
  • 2 столові ложки цукру;
  • гострий перець за бажанням.

Помідори та зелень ретельно промити. Банку простерилізувати над парою або в мікрохвильовці. Часник дуже дрібно порубати. На дно ємності викласти зелене листя і гірчицю в зернах. Кожен томат бажано проткнути зубочисткою, щоб просочився маринадом. Потім чергуйте овочі з часниковою масою до самого верху банки.

Для розсолу в холодній воді розчинити сіль і цукор. Залити помідори. Зверху на томати викласти лавровий лист, висипати гірчичний порошок і за бажанням додати колечко гострого перцю. Накрийте посуд пластиковою кришкою і поставте в тепле місце на 3-5 днів. Потім спробуйте квашені помідори з гірчицею - якщо смак вам подобається, переставте в холод на постійне зберігання.

Квашені зелені помідори з гірчицею

Для приготування беремо незрілі томати. У свіжому вигляді вони не смачні, але після квашення стають приємно пряними.

Знадобляться такі інгредієнти:

  • 4 кілограми зелених помідорів;
  • 1 літр води;
  • 2 столові ложки солі;
  • 1 столова ложка цукру;
  • 1 чайна ложка гірчичного порошку;
  • 2 чайні ложки сушеного кропу;
  • 6 зубчиків часнику;
  • 1 гострий перець.

Томати промити і на кожному зробити надріз у формі хреста. Простерилізувати банку і розмістити на дно часник, сушений кріп і нарізаний кільцями гострий перець. Щільно викласти помідори. У літрі прохолодної води розмішати цукор і сіль.

Помідори з гірчицею холодним способом повністю заливаються розсолом. Поставте їх у холодне місце - через 3-4 тижні незрілі томати повністю проквасяться.

Вас також можуть зацікавити новини: