Як приготувати морквяний сік / фото pixabay.com

Домашній морквяний сік - дуже смачні вітамінні ласощі. Закрийте такий морквяний сік на зиму, і ви точно не пошкодуєте про докладені зусилля. Зробити таку заготовку можна навіть без соковижималки. Головне - відібрати соковиту і солодку моркву, бажано домашню.

Морквяний сік - користь

Морквяний сік настільки корисний, що його можна пити замість ліків. Він підвищує імунітет і пришвидщує метаболізм, покращує стан шкіри, підвищує зір і знижує ймовірність розвитку очних хвороб. Кальцій і вітаміни в складі цього напою корисні для кісток і хрящів. Також вченими доведена користь морквяного соку для вагітних жінок.

Морквяний сік на зиму без соковиживалки

Інгредієнти:

Відео дня
  • морква - 3 кг;
  • лимон - 1 шт.;
  • вода - 500 мл;
  • цукор - 3 стол. л.

Зазначеної кількості інгредієнтів вистачить на 2 л соку. Заздалегідь підготуйте банки: промийте з двох сторін, обполосніть чистою водою і простерилізуйте в мікрохвильовці або в духовці. Також обробіть кришки.

Моркву ретельно промийте і потріть металевою губкою. Помийте також лимон, оскільки він буде використовуватися з шкіркою. 

Моркву натріть на самій дрібній тертці або перебийте блендером. Потім візьміть складену в кілька шарів марлю і викладіть натерту моркву. Через марлю відіжміть сік з маси у велику каструлю. Чим соковитіша морква, тим більше буде соку. З лимона вичавіть сік, а цедру натріть на самій дрібній тертці. Змішайте з морквяним соком.

Отриманий сік перелийте в емальовану каструлю і розбавте водою. Додайте цукор, увімкніть вогонь і доведіть до кипіння. Варіть морквяний сік на зиму 5 хвилин, знімаючи з поверхні пінку. 

Розлийте гарячий напій у стерилізовані банки і накрийте стерилізованими кришками. Переверніть банки догори дном, накрийте теплим пледом і залиште до повного охолодження. 

А якщо хочете зробити яблучно-морквяний сік на зиму, то беріть однакову кількість яблук і моркви.

Вас також можуть зацікавити новини: