Огірки зі смородиною без оцту і без стерилізації / колаж УНІАН, фото YouTube, ua.depositphotos.com

Огірки зі смородиною - дуже смачна і красива консервація, яка елементарно готується і не вимагає стерилізації банок. За рахунок природної кислоти червоної смородини в маринад не потрібно додавати оцет. Огірочки за цим рецептом виходять хрусткими й ароматними, розлітаються зі столу миттєво.

Огірки з червоною смородиною на зиму

Інгредієнти:

  • огірки - 10 шт;
  • червона смородина - 350 г;
  • чорний перець горошком - 10 шт;
  • парасольки кропу - 2 шт;
  • часник - 5 зубчиків;
  • листя вишні - 4 шт;
  • листя смородини - 4 шт;
  • листя хрону - 1 шт;
  • насіння гірчиці - 1 чайн. л.;
  • сіль - 1 стол. л.;
  • цукор - 1 чайн. л.;
  • вода - 1 літр.

Інгредієнти розраховані на банку об'ємом 2 літри.

Відео дня

Усі продукти для консервації промийте під проточною водою. Банки та кришки вимийте із засобом для миття посуду.

Огірки ретельно промийте та замочіть у холодній воді на 2-3 години. У банку викладіть на дно перець, кріп, чищений часник, усе листя, окрім хрону, і частину ягід смородини.

Потім викладіть у банку по черзі шарами огірки зі смородиною. Ягоди можна покласти з гілочкою. Зверху посипте насіння гірчиці та покладіть листок хрону. До краю банки має залишитися приблизно 2 см вільного місця.

Воду доведіть до кипіння, залийте огірки і залиште на 10 хвилин. Потім злийте воду з банки в каструлю і знову поверніть на плиту. Воду знову доведіть до кипіння, а в банку всипте цукор і сіль. Залийте огірки окропом і закатайте кришкою.

Готові огірки на зиму зі смородиною переверніть догори дном, накрийте теплою ковдрою і залиште до повного охолодження. Потім переставте консервацію в прохолодне і темне місце.

Вас також можуть зацікавити новини: