Рецепти консервації допоможуть заощадити на овочах і фруктах взимку.
Осінь дарує нам багато грибів, овочів і фруктів. У цю пору року господині заготовляють різну консервацію на зиму: овочеві салати, соки і компоти, тушонку. УНІАН зібрав прості і дуже смачні рецепти на зиму, щоб ви могли насолоджуватися осінніми дарами цілий рік.
До того ж 20 жовтня відзначається Всесвітній день припасів на зиму. Це хороший привід присвятити день банкам і закруткам.
Кабачки – один з найпопулярніших овочів для консервації. Вони стають дуже м'якими і ніжними, добре вбирають смак приправ. Можна навіть закрити солодкі кабачки, схожі за смаком на ананаси. Рецепти кабачків на зиму читайте на нашому сайті.
Якщо ви не можете визначитися, які саме овочі закрити на зиму, або не хочете консервувати кожен продукт окремо – вас виручить овочеве асорті. Збирайте улюблені овочі та спеції, відкривайте рецепт овочевого асорті на зиму і готуйте смакоту.
Домашня тушонка виходить набагато смачнішою за магазинну. До того ж ви точно будете впевнені в її свіжості і якості м'яса.
М'ясо добре вимити, видалити плівки і хрящі. Нарізати великими шматками. Викласти в каструлю. Посолити і поперчити. Добре перемішати м'ясо зі спеціями і прибрати в холодильник на годину, щоб воно замаринувалося.
Банки для стерилізації помити, налити трохи води і поставити в мікрохвильовку. Включити мікрохвильовку на повну потужність і стерилізувати 10 хвилин. Вилити з банок воду. У кожну покласти 2 лаврові листки і кілька горошин перцю. Кришки для банок ошпарити окропом.
М'ясо розкласти по банках до горловини. Поставити банки з кришками в глибоку каструлю, залити водою під горловину банок і накрити каструлю кришкою. Включити маленький вогонь і залишити банки гаситися на 6 годин. Потім банки закатати, перевернути і залишити до охолодження. Зберігати можна без холодильника.
Домашній кетчуп набагато смачніше і корисніше магазинного. До того ж його смак можна змінювати за бажанням, зробивши соус солодким або гострим. Приготувавши домашній кетчуп на зиму дуже просто – УНІАН це довів.
Соки в магазині коштують дуже дорого, а їхній склад з великою кількістю цукру сумнівний. Рекомендуємо приготувати сік з домашніх овочів і фруктів – моркви, яблук або винограду. Такий напій не страшно давати дітям. Рецепти соку на зиму читайте на УНІАН.
Читайте також інші рецепти: