Овочеве асорті на зиму в банках / фото ua.depositphotos.com

Якщо ви не хочете робити багато різних закруток з різних овочів – приготувати асорті на зиму буде чудовим варіантом. Тоді ви зможете побалувати себе улюбленими овочами в будь-який час року. Раніше УНІАН розповідав, як готувати і закривати на зиму мариновані помідори.

Рецепт овочевого асорті на зиму

На банку об'ємом 3 л

  • Огірки - 5-8 шт.
  • Кабачок – 1 шт.
  • Капуста білокачанна – 200-250 г.
  • Помідори – 5-6 шт.
  • Перець болгарський – 4-5 шт.
  • Часник – 1-2 зубчики.
  • Парасолька кропу – 1 шт.
  • Гвоздика – 3 шт.
  • Цукор – 0.5 склянки.
  • Сіль – 1.5 ст. л.
  • Оцет столовий – 100 мл.
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Перець духмяний – 3-4 шт.

Банки для консервації добре вимити і обдати зсередини окропом. На дно банки викласти часник, лавровий лист, парасольку кропу, гілочку петрушки, гвоздику, колечко гіркого перцю. Всі овочі помити. Кабачки нарізати великими кружечками, перець нарізати смужками, капусту крупно порізати.

Відео дня

У банку викласти огірки, потім кружечки кабачка, цілі помідори, шматочки капусти. Банку з овочами залити окропом, прикрити кришкою і залишити на півгодини. Потім злити воду в каструлю, ще раз покип'ятити і знову залити овочі на 30 хвилин. Додати в банки сіль, цукор і оцет.

Воду знову вилити в каструлю, додати запашний перець і прокип'ятити. Залити воду в банки і закатати кришки. Банки перевернути і залишити під ковдрою до повного охолодження.

Читайте також інші рецепти: