Найпростіший рецепт баклажанів на зиму / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

З початком сезону "синеньких" кулінари готують різноманітні баклажанові страви, зокрема й консервацію. Пропонуємо вам зробити салат із баклажанів на зиму, який закохає в себе з першого шматочка. Кожен, хто його спробує, неодмінно попросить добавки. Страва просто готується і не вимагає кулінарного досвіду.

Салат із баклажанів на зиму Тещин язик

Така корисна і в міру гостра суміш підійде до будь-якого гарніру або м'яса. Як зрозуміло з назви, це варіація закуски "Тещин язик" у банках.

Вам знадобляться інгредієнти:

Відео дня
  • баклажани - 5 великих або 6 дрібних;
  • цибуля - 3 шт.;
  • часник - 8 зубч.;
  • помідори - 5 шт.;
  • соняшникова олія - 75 мл;
  • сіль - 1,5 чайн. л.;
  • перець горошком - 10 шт.;
  • оцет - 4 чайн. л.;
  • цукор - 1 чайн. л.

Усі овочі ретельно промити. Нарізати томати тонкими часточками, цибулю - півкільцями, часник пропустити через прес. У сковорідці розігріти дві ложки олії та викласти цибулю. Смажити 3-4 хвилини. Додати помідори і готувати ще 15 хвилин під кришкою на невеликому вогні. Наприкінці тушкування додайте цукор і трохи солі.

Баклажани нарізати довгими смужками і посипати сіллю, а через 10 хвилин змити - це прибере гіркоту. Обсмажити до золотистого кольору з двох боків. Подрібнений часник змішати з рештою солі. Цією часниковою масою змастіть смажені баклажани з одного боку і загорніть у рулетики.

У простерилізовані банки покласти по 2 горошини перцю на дно і шар синеньких, потім 2 ложки томатного соусу. Чергуйте, поки ємність не заповниться. Прикрийте кришками, але не закручуйте. Поставте банки в широку каструлю з водою по плічка посудин. Після закипання стерилізуйте салат на зиму з баклажанів і помідорів близько 30 хвилин.

Потім треба влити в кожну баночку по ложці оцту й остаточно закрити кришками. Перевернути догори дном, накрити товстою ковдрою до охолодження. Готову закуску переставте в темне місце.

Баклажани на зиму як гриби

Така закуска за смаком дійсно нагадує мариновані шампіньони. Любителі гострого можуть додати мелений чилі.

Список інгредієнтів:

  • баклажани - 12 шт.;
  • вода - 3 л;
  • часник - 10 зубч.;
  • цукор - 3,5 стол. л.;
  • пучок кропу;
  • сіль - 3 стол. л.;
  • соняшникова олія - 3 стол. л.;
  • оцет - 5 стол. л.

Нарізати синенькі великими кубиками, часник і зелень дрібно порубати. У каструлі закип'ятити воду, додати сіль, цукор і половину оцту. Викласти баклажани і варити 10 хвилин. Внести часник і кріп, знову закип'ятити й вимкнути вогонь.

У стерилізовані банки розкладіть баклажани на зиму, зливши рідину. Влийте в кожну ємність по ложці оцту й олії. Закрутіть кришками, переверніть і накрийте рушником, поки заготовки не охолонуть.

Раніше ми називали прості способи, як стерилізувати банки - над каструлею, над чайником або в мікрохвильовці.

Вас також можуть зацікавити новини: