Мохіто подають одразу після приготування / фото smachno.ua

Що може бути кращим у спекотну погоду за стакан освіжаючого та тонізуючого напою? Коктейль Мохіто, який прийшов до нас з гарячих берегів Карибського моря, здатен перетворити звичайний буденний день на справжнє свято. Пропонуємо переконатись у цьому, приготувавши його самостійно в домашніх умовах.

Що потрібно для приготування класичного безалкогольного Мохіто

– Газована вода (зазвичай використовують спрайт) – 600 мл (200 мл – одна порція);

– М’ята (приблизно 20 гр.);

Відео дня

– Лайм (одна штука);

– Лимон (половинка);

– Цукор (одна столова ложка);

– Лід (один стакан).

Як приготувати безалкогольний Мохіто

Лайм та лимон потрібно помити і обсушити. Свіжу м’яту після миття треба також обсушити – це можна зробити шляхом розкладання на паперових рушниках або серветках. Лайм з лимоном – нарізати тонкими напівкільцями або четвертинками, після чого перекласти їх у ємність, в якій буде здійснюватися приготування. Додати цукор і листя м’яти, які потрібно буде попередньо подрібнити – просто порвати руками або тоненько порізати. Іноді також використовують ступу, в якій розтирають листя аж до виділення соку.

Усі інгредієнти у ємності треба ретельно розім’яти, аби вичавити з них сік – тоді смак коктейлю буде більш насиченим.

Отриману масу – розкласти по бокалах і залити газованою водою. Далі необхідно отримати льодяну крихту. Це можна зробити як за допомогою блендера, так і ручним методом – загорнути кубики льоду в рушник і побити його скалкою.

Льодяну крихту необхідно додати у бокали разом із льодяними кубиками. До речі, для отримання прозорого льоду потрібно використовувати очищену воду або охолоджену кип’ячену.

Майже готово…

Стакани із напоєм рекомендуємо прикрасити кільцями лайму та м’ятою. Подають такий напій, як і лимонад – разом із соломинкою і одразу після приготування.

Смачного!