Які соуси до м'яса будуть найбільш вдалими фінальними акордами в гастрономічному етюді - дізнайтеся на УНІАН.
Українці часто готують свинину - це м'ясо знаходиться в середньому ціновому сегменті, а також має велику кількість корисних речовин. Зі свинини можна приготувати перші, другі страви і салати. УНІАН з'ясував, як ресторанні соуси до м'яса вийде зробити в домашніх умовах.
Раніше ми говорили про те, як вибрати м'ясо для шашлику.
"Червона смородина"
Смородину промити, видалити неякісні ягоди і гілочки. Подрібнити блендером або за допомогою толкушки. Перетерти смородину через сито, прибрати макуху. Взяти сотейник, вилити в нього смородину, додати цукор і поставити на маленький вогонь. Нагрівати масу, постійно помішуючи, але не доводити до закипання.
Читайте такожЩо робити, якщо пересолили страву: кулінарні хитрощі
"З перців і яблук"
Перці і яблука помити, видалити кісточки і серцевину, розрізати на 4 частини. Викласти фрукти і овочі в ємність, де будете варити соус. Додати цукор, залишити на 8 годин або на ніч, щоб інгредієнти пустили сік.
Через деякий час, поставити ємність на вогонь і після закипання варити 40 хвилин. Соус остудити, подрібнити блендером, додати спеції. Варити ще 15 хвилин, потім влити оцет і проварити ще 5 хвилин. Залишити соус до загустіння і потім подавати до столу.
"Кисло-солодкий з журавлиною"
Журавлину вимити, ріпчасту цибулю нарізати невеликими часточками. Ягоди і цибулю висипати в ємність для варіння соусу. Влити воду, закип'ятити масу, накрити кришкою і тушкувати на маленькому вогні близько 10 хвилин.
Збити соус блендером, додати корицю і оцет, посолити і поперчити. Знову закип'ятити і варити на маленькому вогні, поки соус не перетвориться в густу масу, схожу на кетчуп. Перед подачею на стіл охолодити.
Гострий "Альфредо"
Даний соус можна використовувати не тільки для м'яса, але і для пасти
У сотейнику розтопити половину із зазначеної кількості вершкового масла, викласти перець чилі і варити, помішуючи, 3 хвилини. Вилити 2\3 склянки вершків, закип'ятити масу, потім варити 1-2 хвилини і зняти з вогню. Коли соус охолоне, знову поставити його на плиту, додати тертий сир, масло, що залишилося, і вершки, посолити і поперчити. Варити соус 1-2 хвилини, потім зняти з вогню і остудити.
"Часниковий"
Взяти ємність для приготування соусу, туди вилити сметану, соєвий соус, подрібнений кріп, сіль і перець. Перемішати, додати тертий плавлений сир і подрібнений часник. Соус ретельно перемішати ще раз, при бажанні можна збити в блендері.
"Бешамель"
У сотейнику розтопити вершкове масло, помішуючи, всипати борошно так, щоб не було грудок. М'ясний бульйон остудити і додати в сотейник, туди ж влити вершки, посолити і поперчити. Збільшити вогонь, довести до кипіння і вимкнути. Додати щіпку мускатного горіха. Важливо пам'ятати, що соус повинен бути густим, тому після того, як вимкнете вогонь, помішуйте "Бешамель" до утворення потрібної консистенції.
"Песто"
Зубчики часнику подрібнити в ступці разом з морською сіллю, кедрові горіхи прожарити на сковороді (ні в якому разі не смажити). Сир натерти на дрібній тертці, базилік і петрушку промити, обсушити. Для соусу використовувати тільки листя в пропорції 3:1.
Читайте такожЯк смачно посмажити золотисту цибулю: ви робите це неправильно
"З кропом"
Кріп вимити, відрізати стебла, необхідну для соусу частина подрібнити. Викласти в блендер, зверху натерти часник, додати масло, посолити, видавити лимонний сік і перемішати інгредієнти. Подрібнити масу в блендері, потім довести до смаку за допомогою солі. Зберігати в скляній тарі в холодильнику.
"Чимічуррі"
Взяти ємність для соусу, змішати тростинний цукор і яблучний оцет. Подрібнити часник, цибулю і зелень, додати до цукру і оцту. В ту ж ємність подрібнити перець чилі, додати гірчицю. Посолити, поперчити, додати масло і перемішати. Подавати до страв з м'яса або птиці.