Класичний салат Мімоза добре знайомий жителям пострадянських країн. Розповідаємо, як приготувати оригінальну страву.
Мімоза – добре знайомий і улюблений багатьма святковий салат. Він отримав свою назву через зовнішню схожість з квітками мімози. Основою салату є консервована риба (найчастіше горбуша). Рецепт класичної мімози досить простий, але можна урізноманітнити його смак овочами і навіть фруктами.
Раніше ми розповідали, які ще салати на Новий Рік можна подати на свято.
Яйця відварити круто і остудити. Відокремити жовтки від білків і натерти. Сир і тверде вершкове масло натерти на крупній тертці. Цибулю дрібно нарізати. Рибу розім'яти виделкою. Викласти салат шарами в наступній послідовності: білки - сир - риба - цибуля - масло - жовтки. Всі шари крім масла злегка змастити майонезом.
Яйця, моркву і картоплю відварити до готовності. Цибулю залити окропом на кілька хвилин. Рибу розім'яти виделкою, відокремити яєчні білки від жовтків. Яйця, картоплю і моркву натерти на тертці, цибулю нарізати.
На дно салатника викласти трохи картоплі. Потім по черзі покласти рибу, цибулю, картоплю, моркву, білки і жовтки. Кожен шар злегка посолити і змастити майонезом. Прибрати в холодильник на кілька годин.
Яйця відварити круто і окремо натерти білки з жовтками. З горбуші дістати великі кістки і розім'яти рибу виделкою. На крупній тертці натерти сир і груші. Викласти шари салату: половина білків - половина сиру - половина риби - груша - половина білків - половина сиру - половина риби. Кожен шар злегка змастити майонезом. Посипати зверху жовтками і залишити в холодильнику на пару годин.
Вам також може бути цікаво: