Такий салат прикрасить будь-яке застілля, зокрема й новорічне.
Салат "Мімоза" – це смачний рибний салат, який викладається шарами. Без нього не обходиться практично жодне новорічне святкування. І не дарма – він чудово виглядає на святковому столі й дуже смакує гостям.
Відварити до готовності картоплю, моркву та яйця. Остиглі овочі та яйця остудити й очистити від шкірки і шкаралупи. Відкласти вбік половину моркви та одне яйце.
Читайте такожМеню на Новий рік 2021: що приготувати на святковий стіл – ідеї страв
Наступним шаром покласти розім'яті виделкою рибні консерви, посипати їх дрібно нарізаною білою цибулею. Далі викласти натерті білки та моркву. Шар моркви також можна змастити майонезом і розрівняти ложкою.
Жовтки натерти на маленькій тертці, посипати ними верх салату, накрити харчовою плівкою, дати час настоятися.
Розрізати яйце уздовж, одну частину залишити цілою, а другу – навпіл. Вставити гвоздику як очі, ніздрями буде маслина, з решти білка вирізати вуха, з моркви - середину вушка і квіти, а ріжки - з темного хліба.
Викласти телятко зверху салату. Прикрасити все кропом і квіточками з моркви.
Відварити яйця, охолодити їх у холодній воді. Розділити яйця на жовтки та білки. Натерти на тертці окремо жовтки й окремо білки.
Дрібно нарізати цибулю. Щоб цибуля була соковита і хрустка – залити її крижаною водою, щоб м'якою – то гарячою водою. Через 5-10 хвилин воду злити, цибулю обсушити на паперовому рушнику.
Натерти на середній терці твердий сир.
З консерви злити зайву рідину, рибу розім'яти виделкою. Якщо не буде вистачати соковитості рибній масі, долити рідину й перемішати.
Салат можна викладати в кільце, або без нього. Першим шаром викласти яєчні білки, на них нанести майонезну сітку, зверху посипати натертим сиром.
Потім викласти шар рибної маси, нанести майонезну сітку, зверху насипати нарізану цибулю й злегка утрамбувати ложкою.
Вершкове масло попередньо заморозити в морозилці і таким його натерти на шар цибулі. Верхній шар викласти яєчними жовтками. Прикрасити салат гілочками кропу.
Курячі яйця зварити круто, а картоплю - в мундирі у підсоленій воді. З горбуші злити сік і розім’яти її за допомогою виделки.
Читайте такожНеймовірний шоколадний фондан: як приготувати вишуканий десерт
Першим шаром викласти горбушу, промазати невеликою кількістю майонезу.
Натерти всі компоненти салату (картопля, сир, білок яєць) на дрібній тертці.
Далі викласти картоплю, змастити майонезом. Цибулю дрібно нашаткувати і половину цієї кількості розкласти у формочки. Слідом йде шар білка, змащений майонезом.
Очистити яблуко, половину натерти на дрібній тертці й розкласти у формочки. На яблука викласти шар тертого пармезану.
Ще раз повторити шари: горбуша, майонез, картопля, майонез, цибуля, білок яйця, майонез, яблуко, сир, майонез. Заключний шар салату - натерті жовтки.
Відправити салат у холодильник на декілька годин. Потім дістати тарілку, прибрати фольгу і прикрасити салат зеленню петрушки.