Листковий салат "Луїза" з оселедцем сподобається всім любителям солоної рибки.
Багато українців не уявляють Новий Рік без салату "Шуба", але є й ті, кому цей салат вже набрид. Любителі оселедця оцінять по достоїнству листковий салат "Луїза" з солоною рибкою, кислуватими маринованими огірками і ситною картоплею. Такий салат слугує чудовою закускою під міцне спиртне, він дуже ситний і оригінальний.
Раніше ми писали, які можна приготувати салати на Новий Рік 2023.
Яйця і картоплю відварити до готовності і остудити. Відокремити яєчні білки і жовтки. Картоплю, плавлений сирок і яєчні білки натерти на крупній тертці, а жовтки - на дрібній. Цибулю замаринувати в соняшниковій олії, оцті, цукрі і щіпці солі. Залишити цибулю маринуватися на 10 хвилин.
Оглянути філе оселедця і витягнути кісточки, якщо вони є. Нарізати оселедець дрібним кубиком. Дрібно нарізати зелений лук. Огірки нарізати тонким півколом. Зібрати салат шарами в кільці або великому салатнику: картопля, майонез, маринована цибуля, оселедець, майонез, білок, майонез, зелена цибуля, майонез і жовток.
Зверху салат можна прикрасити маринованими печерицями, якщо хочете додати кислинки, або консервованим горошком, якщо хочете пом'якшити смак салату.