Оселедець під шубою шари покроково - як правильно викладати і скільки настоювати / depositphotos.com

Оселедець під горілочку - що може бути смачнішим під час святкового застілля? Оселедець під шубою (класичний рецепт) - це ситний і шалено смачний салатик, який радує око, серце і вимогливий шлунок не одного покоління наших людей. А шуба з червоною рибою - це вже вишукана варіація звичного салату.

Але при приготуванні цього салату більшість господинь із року в рік допускає одну і ту ж помилку – неправильно викладаючи шари на салатне блюдо. Як правильно викладати шари салату Оселедець під шубою, щоб вони доповнювали один одного і допомагали краще розкритися всім відтінкам смаку – читайте на УНІАН.

Як правильно викладати шари салату Оселедець під шубою

Класичний варіант передбачає, що першим шаром йде відварна картопля – а вже на неї кладуть оселедець. Але ми пропонуємо вам варіант черговості шарів, який надає свіжий, трохи маринований, злегка солодкуватий смак салату:

  • буряк - він йде першим,
  • поверх цибулю - в поєднанні з буряком вони і надають салату гостро-солодку делікатність,
  • потім оселедець, що буде віддавати свій сік цибулі і буряку - і одночасно злегка маринуватися під верхніми шарами;
  • щоб знизити "градус солі" - на рибу зверху кладуть картоплю,
  • повторюють шар цибулі,
  • яйце,
  • потім горошок,
  • слідом морква,
  • "закільцьовують" шари другим шаром буряка.

Сіточкою з майонезу прикрашають салат уже наприкінці. Для додання додаткової пікантності можна змішати майонез із невеликою кількістю гірчиці.

Скільки за часом просочується салат Шуба

Досить і пари годин, але щоб напевно – варто залишити її в прохолодному місці (в холодильнику або винести на балкон) на 3 години.

Який оселедець краще купувати для Шуби

Вибираючи рибу на салат, орієнтуйтеся на:

  • розмір: рибина повинна бути велика;
  • цілісність тушки: вона повинна бути без пошкоджень;
  • хвіст: він повинен бути не зморщеним (інакше цей оселедець - пересолений);
  • масність: для салату варто підбирати жирні екземпляри.

Можна також спробувати натиснути на зябра: якщо виступила світла рідина – значить, перед вами оселедець потрібного ступеня засолу.

Що можна покласти замість оселедця у Шубу

Саме оселедець відповідає за класичний смак Шуби. Але якщо вже виникла необхідність у заміні риби - то, в принципі, можна взяти будь-яку іншу солону або копчену рибку:

  • форель,
  • слабосолену сьомгу,
  • горбушу,
  • хамсу,
  • скумбрію.

Ще досвідчені кулінари рекомендують розглянути в якості заміни солоного оселедця - рибні консерви (тільки вибирати масні сорти риби, й обов'язково обирати рибу в маслі, а не в томаті). При приготуванні салату саме масло з консерви варто злити заздалегідь.

Читайте також: