Такий салат - смачна страва, яка підкреслить атмосферу будь-якого свята.
Коли хочеться побалувати себе і свою сім'ю смачним й оригінальним салатом, то варто звернути увагу на страву з кальмарів. Такі салати не лише неймовірно смачні, вони ще й дуже гідно виглядають на святковому столі на Новий рік.
Для заправки
Тушки кальмарів почистити й варити 2 хвилини у киплячій підсоленій воді. Остудити, порізати кубиком.
Читайте такожСтрави на Новий рік 2021: що повинно бути на святковому столі – найкращі рецепти
Огірок порізати кубиками, помідори чері – кільцями.
Цибулю порізати півкільцями і замаринувати на 30 хвилин у холодній кип'яченій воді з додаванням оцту та цукрового піску. Потім воду злити, цибулю обсушити.
Для заправки змішати натуральний йогурт з іншими компонентами, злегка збити виделкою.
На порційну тарілку покласти сервірувальне кільце, першим шаром викласти салатне листя. Потім шар цибулі, полити його заправкою.
Далі викладати в будь-якій послідовності тертий білок, кальмара, огірки та кільця помідорів, поливати заправкою можна не кожен шар. Верхнім шаром повинен бути тертий жовток.
Цибулю порізати соломкою, можна ще ошпарити й потім замаринувати в оцті, змішаному з водою (1:1). Залишити її хвилин на 20.
Відварити тушку кальмара у киплячій підсоленій воді максимум 3 хвилини.
Для тарталеток сир натерти на великій тертці.
На розігріту сковорідку, змащену олією, насипати рівним шаром трохи сиру. Підсмажити його з двох боків, але не пересушити. Отриманий сирний млинець гарячим відразу надіти на склянку і надати форму тарталетки (просто приминаючи з усіх боків).
Родзинки обшпарити окропом і залишити на 10 хвилин.
Для салату нарізати попередньо відварене куряче філе. Тушку кальмара нарізати кубиками. Додати яблуко, очищене й нарізане кубиками.
Апельсин очищений (за можливості перегородок), нарізати кубиками. Злити зайвий сік. Додати подрібнені волоські горіхи та розпарені родзинки (їх краще обсушити).
Мариновану цибулю краще промити у холодній воді й потім додати до решти інгредієнтів. Додати сіль та перець за смаком. Заправити майонезом, сметаною або натуральним йогуртом.
Викласти салат у тарталетки, прикрасити цілими половинками волоського горіха.
Заздалегідь відварені круто яйця очистити від шкаралупи і натерти на дрібній тертці. Відразу ж можна збирати салат, використовуючи, зокрема, кулінарне кільце. Першим шаром викласти яйця і змастити невеликою кількістю майонезу.
Оливки без кісточок нарізати тонкими кільцями. Викласти в один шар поверх яєць.
Крабові палички (або крабове м'ясо) натерти на дрібній тертці і викласти наступним шаром. Змастити невеликою кількістю майонезу.
Кріп вимити, нашаткувати й викласти наступним шаром. Сир натерти на дрібній тертці і викласти поверх кропу. Змастити майонезом.
Очищені кальмари потрібно заздалегідь відварити, помістивши тушки в киплячу воду на пару хвилин й остудити. Потім нашаткувати дрібними кубиками.
Викласти кальмари наступним шаром салату. Зверху – майонез.
Креветки заздалегідь відварити у киплячій воді протягом пари хвилин. Очистити від панцирів і темно-зеленою смужки на спинках, якщо є. Викласти їх на майонез.
Прикрасити салат червоною ікрою та свіжою зеленню.
У киплячу воду помістити розморожені кальмари (без льоду). Коли вода знову закипить, зняти каструлю з плити, кальмари охолодити під холодною водою й очистити.
Читайте такожНеймовірний крабовий салат: найкращі рецепти страви на святковий стіл
Потім нарізати помідори і подрібнити кінзу та чилі.
Все змішати в одній ємності. Трохи скропити соком лимона, посолити й поперчити.
Кальмари обсмажити на сковороді по одній хвилині з кожного боку. Потім викласти їх на блюдо, скропити лимонним соком, посолити і поперчити. Зверху покласти решту порізаних овочів, знову скропити соком лимона, посолити й поперчити.