Такі салати чудово урізноманітнять повсякденне та святкове меню.
Салат із морепродуктами – смачна й неординарна страва. У приготуванні таких салатів використовуються морська капуста, креветки, кальмари, устриці, мідії та інші морепродукти.
Є безліч різних рецепти салатів із морепродуктів. Більш корисні салати з морепродуктів, готують з оливковою олією, соєвим соусом. Натомість значно калорійнішою буде страва з майонезом.
Відварити кальмар, тонко нарізати його (найкраще зовсім прозорими пластинками). Також зварити креветки, остудити й почистити.
Читайте такожЯк смачно приготувати свинячу печінку – найкращі рецепти
Кожну маслину без кісточки порізати вздовж на пластинки. Перемішати все нарізане й додати шматочки пармезану (зовсім небагато, тільки для аромату).
Приготування заправки для салату. Додати в майонез подрібнений часник і змішати з вершковим сиром, добре розтерти в однорідну масу.
Додати заправку в салат. Викласти його на блюдо і зверху прикрасити відвареними креветками.
Кальмари та курячі яйця слід заздалегідь відварити. Остудити й очистити.
Огірки та яйця нарізати кубиком. Крабові палички нарізати кільцями, а кальмари – тонкими смужками. Додати сметану з гірчицею й подрібнену зелень. Ретельно перемішати і посолити за смаком. Подавати салат можна у загальному салатнику або порційно.
Цибулю потрібно нарізати півкільцями й обсмажити до готовності.
Печериці нарізати на невеликі часточки і також смажити до готовності.
Розморозити креветки. Варити їх у киплячій солоній воді буквально 1 хвилину.
Для заправки потрібно взяти 2 ложки густих вершків, добре поперчити, вичавити трохи (близько чайної ложки) лимонного соку та посолити.
Остиглі інгредієнти заправити соусом і перемішати.
Відварити яйце куряче круто. А мідії потрібно просто кинути на хвилинку в киплячу солону воду і вийняти.
Огірок та куряче яйце порізати соломкою.
З'єднати всі інгредієнти в салатнику, додати майонез, сіль, перець та кріп. Перемішати і можна подавати салат до столу.
Якщо кальмар заморожений, то його слід попередньо розморозити. Вимити тушки кальмарів під проточною холодною водою, зняти шкурки і витягти всі нутрощі. Киплячу воду злегка підсолити й опустити в неї тушки кальмара. Проварити їх 4 хвилини і вийняти. Остудити кальмари на тарілці.
Читайте такожСоковита підчеревина в духовці: як приготувати ароматне запечене сало з прошарками м'яса
Остиглий кальмар нарізати тонкою соломкою і викласти у салатник до гарбуза.
Морську капусту витягти з банки, злити всю рідину. Додати потрібну її кількість у салат.
Огірок промити, обсушити паперовими рушниками. Нарізати його тонкою соломкою і додати в салат.
Салат за потреби трохи підсолити, додати чорний мелений перець або інші спеції за смаком. Заправити невеликою кількістю олії. Перемішати салат і можна подавати до столу.