Які новорічні салати з морепродуктами приготувати, якщо зовсім немає часу - читайте на УНІАН.
Враховуючи те, що вартість новорічного столу злетіла до небес, українці опинилися перед дилемою - і Новий рік відзначити потрібно, і ціни кусаються. УНІАН розповість, як приготувати салати з рибою і морепродуктами так, щоб не залишитися без грошей.
Раніше ми говорили про те, як приготувати найсмачніший Олів'є.
або
або
Креветки відварити 3-5 хвилин, потім відкинути на друшляк. Якщо купили в панцирі, то очистити. Мідії також опустити в гарячу воду і відварити протягом 5-6 хвилин, поки вони не розкриються. Якщо молюски були в раковинах, то потрібно дістати їх звідти. Заморожені кальмари розморозити, при необхідності почистити і нарізати кільцями.
Читайте такожСалат Мімоза на Новий рік: найоригінальніші рецепти звичної страви
Змішати креветки і мідії з отриманою масою. Ретельно перемішати і викласти гіркою на кільця кальмарів. Готовий салат можна прикрасити вареними креветками, краще подавати холодним.
Для цього салату замість кальмарів можна взяти морський коктейль.
Авокадо почистити, нарізати кубиками і скропити лимонним соком, щоб він не потемнів. Так само точно подрібнити помідори. З морського коктейлю злити розсіл, при необхідності нарізати морепродукти.
Читайте такожТоп-5 страв на Новий рік у вигляді тигра: добірка тематичних закусок і десертів
Листя салату промити, акуратно порвати і викласти на тарілку, збризнувши лимонним соком. Якщо хочете, можете додатково використовувати рукколу. Викласти салат з морепродуктів на листя, за бажанням прикрасити часточками лимона.
Підготувати інгредієнти для салату: розморозити морський коктейль і відварити яйця протягом 7-10 хвилин. Крабові палички нарізати смужками, кальмари відварити 2-3 хвилини в підсоленій воді і також нарізати смужками. Так само подрібнити яєчні білки.
В окремій ємності з'єднати крабові палички, кальмари і яйця, додати креветки. Готовий салат посолити і заправити майонезом (в якості альтернативи можна використовувати оливкову олію). Подавати салат теплим, попередньо прикрасивши червоною ікрою.
Читайте також: