Наближаються новорічні та різдвяні свята, на честь яких на святковий стіл готують звичні "Шубу", "Мімозу" і крабовий салат. Якщо ви бажаєте поласувати чимось новим на святі, але не хочете зовсім відмовлятися від класики - зробіть "Оселедець під шубою" в рулеті. Це одночасно салат і закуска, яка естетично виглядає і легко з'їдається. Багато дегустаторів відзначають, що страва набагато смачніша за звичну "Шубу".
Пам'ятайте, що готувати салат-рулет "Оселедець під шубою" потрібно заздалегідь, оскільки йому потрібно хоча б 4 години, щоб застигнути в холодильнику.
"Оселедець під шубою" рулет з желатином
Інгредієнти:
- оселедець солоний - 150 г;
- яйця - 2 г;
- буряк - 450 г;
- картопля - 350 г;
- морква - 200 г;
- цибуля - 50 г;
- оцет - 2 чайн. л.;
- майонез - 150 г;
- желатин - 5 г;
- соняшникова олія - 2 стол. л.;
- сіль, перець за смаком;
- зелень для прикраси.
Також для загортання "Оселедця під шубою" в рулет вам знадобиться харчова плівка або килимок для суші.
Цибулю дрібно нарізати. За бажанням її можна замаринувати (тоді салат буде смачніший) у воді з 2 чайними ложками оцту і дрібкою цукру. Залиште цибулю маринуватися 20-40 хвилин. Зручно робити це перед варінням овочів.
Моркву, картоплю і буряк для салату відваріть до готовності або запечіть в духовці. Також відваріть круто яйця. Всі інгредієнти залиште остигати до кімнатної температури.
Желатин попередньо замочіть в 100 мл води кімнатної температури. Залиште його набухати на 20 хвилин. Потім підігріти його в мікрохвильовці і розмішати, щоб порошок розчинився.
Буряк натріть на крупній тертці і залийте водою з розчиненим желатином. Картоплю, моркву і яйця натріть окремо на крупній тертці. Оселедець дрібно наріжте і видаліть кісточки. Змішайте оселедець з маринованою цибулею.
Час збирати салат. Змастіть великий шматок харчової плівки олією. Зверху розподіліть тонким шаром тертий буряк, формуючи прямокутник. Трохи посоліть і поперчіть. Потім викладіть шарами моркву, сітку з майонезу, картоплю, майонез, яйця, майонез і оселедець з цибулею. Останні шари (яйця і оселедець) викладіть більш вузьким шаром, ніж інші.
Загорніть "оселедець під шубою" з желатином в рулет, обережно піднімаючи краї плівки. Щільно загорніть рулет харчовою плівкою і приберіть в холодильник на 4-8 годин. Перед подачею наріжте рулет гострим ножем на тонкі кружечки і прикрасьте кожну порцію зеленню.