Рулет оселедець під шубою рецепт / скріншот з YouTube

Наближаються новорічні та різдвяні свята, на честь яких на святковий стіл готують звичні "Шубу", "Мімозу" і крабовий салат. Якщо ви бажаєте поласувати чимось новим на святі, але не хочете зовсім відмовлятися від класики - зробіть "Оселедець під шубою" в рулеті. Це одночасно салат і закуска, яка естетично виглядає і легко з'їдається. Багато дегустаторів відзначають, що страва набагато смачніша за звичну "Шубу".

Пам'ятайте, що готувати салат-рулет "Оселедець під шубою" потрібно заздалегідь, оскільки йому потрібно хоча б 4 години, щоб застигнути в холодильнику.

"Оселедець під шубою" рулет з желатином

Інгредієнти:

Відео дня
  • оселедець солоний - 150 г;
  • яйця - 2 г;
  • буряк - 450 г;
  • картопля - 350 г;
  • морква - 200 г;
  • цибуля - 50 г;
  • оцет - 2 чайн. л.;
  • майонез - 150 г;
  • желатин - 5 г;
  • соняшникова олія - 2 стол. л.;
  • сіль, перець за смаком;
  • зелень для прикраси.

Також для загортання "Оселедця під шубою" в рулет вам знадобиться харчова плівка або килимок для суші.

Цибулю дрібно нарізати. За бажанням її можна замаринувати (тоді салат буде смачніший) у воді з 2 чайними ложками оцту і дрібкою цукру. Залиште цибулю маринуватися 20-40 хвилин. Зручно робити це перед варінням овочів.

Моркву, картоплю і буряк для салату відваріть до готовності або запечіть в духовці. Також відваріть круто яйця. Всі інгредієнти залиште остигати до кімнатної температури. 

Желатин попередньо замочіть в 100 мл води кімнатної температури. Залиште його набухати на 20 хвилин. Потім підігріти його в мікрохвильовці і розмішати, щоб порошок розчинився. 

Буряк натріть на крупній тертці і залийте водою з розчиненим желатином. Картоплю, моркву і яйця натріть окремо на крупній тертці. Оселедець дрібно наріжте і видаліть кісточки. Змішайте оселедець з маринованою цибулею.

Час збирати салат. Змастіть великий шматок харчової плівки олією. Зверху розподіліть тонким шаром тертий буряк, формуючи прямокутник. Трохи посоліть і поперчіть. Потім викладіть шарами моркву, сітку з майонезу, картоплю, майонез, яйця, майонез і оселедець з цибулею. Останні шари (яйця і оселедець) викладіть більш вузьким шаром, ніж інші.

Оселедець під шубою рулетом - рецепт з фото / скріншот з Youtube

Загорніть "оселедець під шубою" з желатином в рулет, обережно піднімаючи краї плівки. Щільно загорніть рулет харчовою плівкою і приберіть в холодильник на 4-8 годин. Перед подачею наріжте рулет гострим ножем на тонкі кружечки і прикрасьте кожну порцію зеленню.

Вас також можуть зацікавити новини: