Салат з виноградом / фото ua.depositphotos.com

Виноград - прекрасна основа для смачних салатів на свято і кожен день. Цей фрукт прекрасно поєднується майже з будь-якими продуктами і додає яскраву нотку в страву. Для салатів краще використовувати солодкі сорти винограду без кісточок, в ідеалі - кишмиш. Замість майонезу страву можна заправити йогуртом або сумішшю сметани з соєвим соусом.

Раніше ми розповідали, коли збирати виноград в саду і як визначити його стиглість.

Салат з виноградом і крабовими паличками

  • Виноград - 100 г.
  • Крабові палички - 100 г.
  • Консервована кукурудза - 100 г.
  • Яйця - 2 шт.
  • Майонез - 2 ст. л.
  • Сіль, перець за смаком.

Яйця відварити круто (10 хвилин) і відразу після варіння викласти в холодну воду. Крабові палички нарізати тонкою соломкою, а яйця - кубиком. З кукурудзи злити воду. З'єднати яйця з паличками і кукурудзою. Виноград розрізати навпіл і видалити кісточки, якщо є. Перемішати з іншими інгредієнтами. Заправити майонезом і посолити за смаком.

Відео дня
Салат з виноградом, куркою і сиром / фото ua.depositphotos.com

Салат "Тіффані" з виноградом, куркою і сиром

  • Курячі грудки - 2 шт.
  • Виноград - 300 г.
  • Твердий сир - 200 г.
  • Курячі яйця - 4 шт.
  • Волоські горіхи - 0.5 скл.
  • Майонез - 80 г.
  • Сметана - 80 г.
  • Каррі приправа - 1 чайн.л.
  • Рослинна олія - 3 стол.л.

Курку нарізати уздовж великими шматками. Натерти курку сіллю і приправою каррі. Обсмажити грудки на сковороді на соняшниковій олії 3-4 хвилини з кожного боку. Остудити і дрібно нарізати м'ясо.

Виноград помити і розрізати навпіл. Вийняти кісточки, якщо є. Яйця відварити круто. При можна варінні додати у воду щіпку соди, щоб вони краще чистилися. Яйця і сир натерти на крупній тертці. Горіхи обсмажити на сухій сковороді і очистити від шкірки. Трохи подрібнити горіхи ножем або качалкою.

Змішати майонез зі сметаною, посолити і поперчити. Додати горіхи і перемішати соус. Викласти салат наступними шарами: курка, яйця, сир, виноград, сир, курка, яйця. Кожен шар змастити соусом і прикрасити салат зверху половинками винограду. Дати салату настоятися мінімум 5 годин в холодильнику.

Салат з виноградом і печінкою

  • Куряча печінка - 400 г.
  • Помідори - 3 шт.
  • Виноград - 100 г.
  • Листовий салат - 1 пучок.
  • Оливкова олія - 2 ст. л.
  • Соняшникова олія для смаження печінки - 1 ст. л.
  • Мед - 1 ст. л.
  • Соєвий соус - 1 ч. л.
  • Борошно - 2 ст. л.

Помідори нарізати тонкими часточками, а печінку невеликими кубиками. Посолити і поперчити печінку. Обваляти в борошні і обсмажити на невеликому вогні на сковороді на соняшниковій олії 10-15 хвилин. 

Для заправки змішати оливкову олію з медом і оцтом. Листя салату порвати руками і викласти в тарілку. На салат викласти помідори, виноград, теплу печінку і полити заправкою.

Салат з тунцем і виноградом / фото ua.depositphotos.com

Салат з виноградом і тунцем

  • Консервований тунець - 200 г.
  • Яблуко - 1 шт.
  • Виноград - 100 г.
  • Зелена цибуля - 5 стебел.
  • Волоські горіхи - 50 г.
  • Майонез - 2 ст. л.
  • Сіль, перець за смаком.

Яблуко очистити і натерти на крупній тертці. Виноград розрізати навпіл. Зелену цибулю дрібно порубати. Горіхи підсушити на гарячій сковороді без масла і порубати ножем. Злити рідину з тунця і розім'яти його виделкою. Змішати всі інгредієнти, посолити і заправити майонезом. 

Вас також можуть зацікавити новини: